Рішення Європейського суду дасть підстави Тимошенко і Луценку брати участь у виборах – Арсеній Яценюк

Визнання Європейським судом із прав людини ув’язнення Юлії Тимошенко політично мотивованим буде підставою для участі лідера Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у виборах народних депутатів.
 
Про це заявив журналістам біля ЦВК голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.
 
«Очолення списку Юлією Тимошенко і перебування в списку Юрія Луценка мають і політичний характер, і юридичні підстави», - наголосив Арсеній Яценюк.
 
Він підкреслив, що Європейський суд із прав людини визнав ув’язнення Юрія Луценка політично мотивованим.
 
«Саме тому сьогоднішня влада відтягує касаційний розгляд справи Юлії Тимошенко. Тому що рішення Європейського суду з прав людини щодо політично вмотивованих звинувачень Тимошенко - це вже підстава для того, щоб Юлія Тимошенко і Юрій Луценко брали участь у виборчій кампанії», - наголосив він.
 
Голова Ради Об’єднаної опозиції підкреслив, що список «Об’єднаної опозиції «Батьківщина» сформований за рішенням усіх партій, які входять до її складу: «У нас фахові політики, правники, люди, які працювали в місцевому самоврядуванні, які пройшли горнило випробувань і боротьби проти Януковича. У нас люди, які покажуть нову якість політики у новій Верховній Раді України».
 
«Ми впевнені в тому, що ми переможемо. Ми отримаємо демократичну більшість, ми звільнимо Тимошенко і Луценка та сформуємо нову якість України. Немає людей, які можуть цьому перешкодити», - підкреслив Арсеній Яценюк.
 
У п’ятницю, 3 серпня, лідери Об’єднаної опозиції «Батьківщина» подали до Центральної виборчої комісії документи на реєстрацію кандидатів у народні депутати. Очолює список Юлія Тимошенко, другий номер – Арсеній Яценюк, у першу п’ятірку ввійшли Анатолій Гриценко, Олександр Турчинов та Юрій Луценко.
Леся, 03.08.2012 13:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини