Фото тілесних ушкоджень Юлії Тимошенко

"Українська правда" отримала фотодокази тілесних ушкоджень Юлії Тимошенко.

Ці знімки датовані середою, 25 квітня, тобто через п'ять днів після транспортування Тимошенко до лікарні, в ході чого, за її словами, було нанесено тілесні ушкодження. Фотографії зробила омбудсмен Ніна Карпачова.

Також Карпачова поширила ці фотографії серед дипломатів країн Європейського союзу в ході зустрічі, яка відбулася у п'ятницю в представництві ЄС у Києві.

Крім того, Карпачова продемонструвала дипломатам експертизу ушкоджень Тимошенко, зроблену по фотознімкам.

Оприлюднити фотодокази довелося після заяви прес-служби Партії регіонів про те, що історія з побиттям Тимошенко зрежисована для дискредитації керівництва України й відволікання від "злочинної діяльності" лідера опозиції.

"На наших очах розгортається черговий акт дивовижної провокації проти України, дискредитації керівництва нашої держави. Це добре зрежисована постановка все тих же майстрів політичних інтриг і брудних спекуляцій: пані Тимошенко і її штабу", - говориться в заяві регіоналів.

"Хто при здоровому глузді, при тій увазі, що прикута до Тимошенко, зважиться хоч пальцем до неї доторкнутися? Хотілося б поцікавитися в Тимошенко і її поплічників: а чи готові вони подивитися в очі матерям, дружинам, дітям тих офіцерів, яких вони виставляють ґвалтівниками, садистами?" - відзначається в повідомленні Партії регіонів.

Водночас у експертному висновку, зробленому після ознайомлення з фотографіями, сказано, що виявлені на тілі Тимошенко ушкодження - "результат дії твердих предметів".

"Вони могли бути заподіяні у строк не менше чотирьох - шести діб до моменту їх фотофіксації. Ушкодження на лівій верхній кінцівці могли виникнути при захватуванні кінцівки сторонньої рукою", - сказано в документі.

"Синець з внутрішньо-шкірними крововиливами, розташований на передній черевній стінці справа, також є результатом дії твердого предмету. За своєю формою та іншими особливостями найбільш вірогідно він виник внаслідок удару кулаком зі значною силою", - сказано в експертному висновку.


Українська правда


Леся, 27.04.2012 13:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини