Опозиція подала до суду на президента Януковича

Опозиція, до якої приєдналися 500 тисяч українців, звернулася до Вищого адміністративного суду України з позовом проти президента Януковича.

Про це сьогодні на брифінгу перед судом повідомили лідери Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк.

Опозиційні лідери вимагають у адміністративного суду розглянути позов по суті і викликати Януковича до суду для дачі пояснень «у скоєних злочинах».

За словами Олександра Турчинова, 500 тисяч підписів українців, які повністю підтримали позов опозиції, є свідченням того, що всі перестали боятися влади.

«Сотні тисяч українців уже розуміють, що хоча в Україні поки що немає правосуддя, але ми розпочинаємо процес, який рано чи пізно буде завершений. Він буде завершений імпічментом чинного президента, відновленням правосуддя, демократії та європейського шляху нашої країни», - сказав Турчинов.

Водночас, як нагадав журналістам Арсеній Яценюк, Вищий адміністративний суд прийняв ухвалу, згідно з якою позивач має додатково розшифрувати, в чому полягають порушення президентом Конституції і законів України.

«Ми розшифровуємо суду весь перелік тих злочинів, які чинний президент здійснив по відношенню до України», - повідомив Яценюк.

«Коли він ішов на вибори, він обіцяв достойну пенсію і не підвищувати пенсійний вік. Він порушив Конституцію і свої обіцянки, коли підписав пенсійну реформу. Він обіцяв підвищення заробітних плат і пенсій, та порушив Конституцію, коли підписав закон України про державний бюджет. Він обіцяв відновлення лікарень і шкіл, але закрив сотні шкіл лікарень», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Коли він ішов на вибори, він дуже багато чого обіцяв. В результаті він захопив владу, і країна фактично знаходиться в економічному падінні», - додав він

Леся, 07.09.2012 09:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини