Коломияни збирають підписи в підтримку ТВі

Національна рада України

з питань телебачення

і радіомовлення

п. Манжосову В. А.

 

Генеральна прокуратура України

 

Копія:        Представнику

Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

в Івано-Франківській області

п. Маслову І. В.

 

 

Громада міста Коломия глибоко занепокоєна з приводу, як виглядає, умисних та протиправних дій та (або) бездіяльності посадових осіб Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, правоохоронних органів в питанні тривалого незаконного і безпідставного блокування трансляції програм та передач каналу ТВі по всій Україні.

Окреме і особливе наше обурення викликали повідомлення про небезпеку відключення каналу ТВі на території нашого міста. Згортання прав і свобод громадян, в тому числі і прав на свободу слова та висловлювань, доступ до інформації протягом вже понад двох років має безпрецедентний характер, який засвідчили своєю нищівною критикою на адресу режиму Януковича всі міжнародні та правозахисні організації цивілізованого світу.

На Прикарпатті, у Коломиї, як і по всій Україні, цей процес досяг практично свого апогею. Місцеві засоби масової інформації є шанованими у нашому місті, але вони, перебуваючи під постійним тиском, а окремі, будучи ще й на «гачку» бюджетної допомоги, мають замало можливостей вільно та неупереджено висловлювати свою думку, віддзеркалювати нашу позицію – позицію громади.

Телеканал ТВі, у цих умовах, був практично єдиним, де можливість дізнатись новини, яким МИ ДОВІРЯЄМО, ще залишалась. Зараз цю можливість руйнують, цим зневажаючи НАС, зневажаючи і нехтуючи гарантовані Конституцією та законодавством України НАШІ права.

 

Цим НАШИМ зверненням МИ

висловлюємо всецілу підтримку каналу ТВі;

 протестуємо проти умисних та протиправних дій та (або) бездіяльності посадових осіб Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, правоохоронних органів в питанні тривалого незаконного і безпідставного блокування трансляції програм та передач каналу ТВі по всій Україні та проти намірів здійснити це у місті Коломия;

 

вимагаємо припинити наступ на свободу слова в Україні;

виявити та притягнути до визначеної законодавством України відповідальності винних у вказаних вище діях осіб.

Про Ваші дії та рішення, пов’язані з реагуванням на це звернення, просимо повідомити в установлені законодавством України терміни через друковані засоби масової інформації міста Коломия.

Поставити свій підпис за те, щоб канал ТВі працював і далі, можна у наметах партії ВО "Батьківщина". 

Леся, 06.09.2012 09:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини