Об’єднана опозиція працює над тим, щоб оголосити Януковичу імпічмент

Усунення від влади Януковича і його поплічників – головна передумова реальних змін на краще, закладених у нашій передвиборчій програмі. Янукович не мета сам по собі, але він неначе трухляве дерево лежить перешкодою на дорозі України до так необхідних позитивних змін. Руху вперед не буде, поки ми цю перешкоду не приберемо. Про це говорять представники Об’єднаної опозиції.

«Поки він править Україною, втілити у життя бодай якусь корисну для народу ініціативу фактично неможливо. Про це свідчать два з половиною роки президентства Януковича. Всі рішення органів влади приймаються виключно в інтересах членів його Сім’ї, наближених олігархів, однопартійців та чиновників. Це розуміють навіть найпалкіші прихильники Партії регіонів.Ми сповнені рішучості виконати нашу передвиборчу програму, але добре усвідомлюємо, що Янукович зробить все, аби заблокувати всі позитивні починання Об’єднаної опозиції», — говорять в Об’єднаній опозиції .

За їх словами, немає сумнівів, що Янукович чинитиме шалений опір скасуванню вже освячених ним антинародних законодавчих актів, серед яких антиукраїнський закон про мову, ганебний Податковий кодекс, так звана пенсійна реформа, закон про списання 24 мільярдів боргів олігархам, закон про ліквідацію пільг афганцям та чорнобильцям і т.д. 

Змінити ситуацію зміг би імпічмент Януковичу. Саме тому в Україні проводиться акція «Україна проти Януковича».

«Наразі акція «Україна проти Януковича» у самому розпалі. Вона прогнозовано викликала палку підтримку громадян по всій Україні, у т.ч. на Донбасі та Криму – регіонах, які вважаються вотчиною регіоналів. На середину серпня вже біля півмільйона громадян приєдналися до позову проти Януковича та близько 300 тисяч написали заяви на залучення їх до процесу в якості третьої сторони. Ці підписи, заяви і взагалі всі матеріали акції мають стати підставою для початку процедури імпічменту», — говорять в Об’єднаній опозиції.

За словами представників опозиції, влада не на жарт злякалася, дивлячись, як акція «Україна проти Януковича» набирає обертів, а тому всіма силами блокує її проведення. Для цього використовуються будь-які засоби – від підконтрольних судів, які безпідставно забороняють акції, до найнятих кримінальних елементів, які просто громлять агітаційні намети.

Наприклад, на Київщині адміністративний суд заради того, аби заборонити встановлення наметів «Україна проти Януковича», зібрався і виніс відповідне рішення опівночі. А у Севастополі місцевий суд приплів навіть Венеціанську комісію – тільки, щоб люди не підписувалися за імпічмент Януковича.

«Крім того, існує жорстке табу на висвітлення цієї теми у ЗМІ. Ведучим та журналістам більшості телеканалів суворо заборонено вимовляти навіть саму назву акції «Україна проти Януковича!» , — говорять в Об’єднаній опозиції .

За їх словами, відсторонення Януковича з посади у порядку імпічменту є першочерговим завданням Об’єднаної опозиції та демократичної більшості у новому парламенті.

Варто уважно подивитися програми інших партій, які видають себе за опозиційні. Тільки в програмі «Батьківщини» є вимога відставки Януковича, його імпічменту та притягнення до відповідальності. Всі інші, крім «Свободи», це питання обходять мовчанкою, що свідчить про їхні залаштункові зв’язки із адміністрацією Януковича, кажуть в Об’єднаній опозиції.

 

Леся, 31.08.2012 08:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини