Меседж про «стабільність» в країні вигаданий політтехнологами Партії регіонів — Об’єднана опозиція

Політтехнологи Партії регіонів вигадали міф про так звану «стабільність», і його активно нав’язує українцям. Ціль такої вигадки одна – створити у виборця фальшиве відчуття спокою. Таке відчуття особливо важливе напередодні виборів.

Про це говорять представники Об’єднаної опозиції.

«Стабільність – це значить залишити все як є. Зрозуміло, чому за стабільність так палко виступає Янукович.  У нього все добре. А більшість людей хоче реальних змін, бо далі так жити не можна. Тому опозиція і підготувала реальний план змін, викладений у нашій програмі. Насправді, навіть офіційні статистичні дані підтверджують, що ніякої стабільності, у т.ч. й економічної, в країні нема. Цифри, як відомо, на відміну від політиків не брешуть.  Це не стабільність – це повний стабілізець», — говорять в Об’єднаній опозиції «Батьківщина».

За їх словами, якщо нинішня динаміка збережеться, то вже до кінця року в країні можуть виникнути серйозні фінансові проблеми та розпочатися друга хвиля кризи з усіма відповідними наслідками.

«Об’єм золотовалютних резервів «стабільно» скорочується. На 1 червня 2012 року він складав 30,7 млрд. доларів, хоча півроку тому було ще 38,4 мільярди. А от державний борг, навпаки, «стабільно» зростає. На початок травня він встановив рекордне значення – 60,9 мільярда доларів, що на $11 млрд. перевищує граничний розмір боргу, встановлений бюджетом-2012», — кажуть в Об’єднаній опозиції.

І це ще не все. Сукупний зовнішній борг також виріс до 127 млрд. доларів і наближається до позначки 80% ВВП. У країнах із таким показником як правило оголошують переддефолтний стан.

«Окрім того «стабільно» погіршується ситуація у зовнішній торгівлі. У січні-червні 2012 року імпорт товарів перевищив вітчизняний експорт на 7,2 млрд. доларів. Хоча у січні-червні 2011-го цей показник був $5,6 млрд. Погіршення зовнішнього торгівельного сальдо за рік – 1,6 млрд. доларів», — говорять в Об’єднаній опозиції «Батьківщина».

Так також звертають увагу на те, що дефіцит держбюджету за 5 місяців 2012 р. зріс у 2,3 рази, в порівнянні аналогічним періодом минулого року, і склав 3,7 млрд. грн. (1,6 млрд. грн. січень-травень 2011).

За даними Держкомстату, у червні-2012 промислове виробництво в порівнянні з травнем зменшився у цілому на 2,5%. Причому порівняно з 2011-м спад виробництва зафіксований у більшості галузей.

Викликає тривогу і стабільний ріст безробіття. За офіційними даними, уже третій квартал поспіль зростає рівень безробіття (за методологією Міжнародної організації праці). Якщо в 3-му кварталі 2011року він становив 7,5%; в 4-му – 8,9%, то в першому кварталі 2012 року 9,1%.

Більше того, тим людям, які працюють, вчасно не виплачують зарплату - 1 мільярд боргів по заробітній платі, станом на 1 червня 2012 року – це результат стабільності, яким пишаються у партії влади, говорять в Об’єднаній опозиції.

«Ми проти такої «стабільності», коли: масово закриваються лікарні та школи – за останні 2,5 роки закрилося 702 школи; коли масово банкрутують підприємці – після запровадження нового Податкового кодексу закрилося 245 тисяч малих підприємств; коли рівень смертності у країні найвищий у Європі; коли за показником корупції ми обігнали навіть такі слаборозвинені країни, як Того і Уганда; коли, згідно даних ООН майже 80% громадян живуть за межею бідності», — говорять в Об’єднаній опозиції.

Леся, 30.08.2012 09:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини