Микола Томенко: Рішення про початок навчання року в суботу – ще одне підтвердження того, що влада страшно далека від проблем освіти

У четвер на зустрічі з вчителями у Малині (Житомирська область) один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко обговорив проблеми в системі освіти.
 
Політик зауважив, що на сьогоднішній день складається ситуація, коли і в уряді, і в парламентській більшості фактично нема людей, які розуміють реальні проблеми української освіти, зокрема, сільської.
 
Микола Томенко наголосив, що саме цим можна пояснити те, що до сих пір не ухвалено його законопроект стосовно зменшення мінімальної наповнюваності учнів у класах у сільській місцевості до 3-х осіб, що не допустило б закриття шкіл. Цим, за його словами, пояснюється й ветування за поданням Міністерства культури його законопроекту стосовно закупівлі книг для бібліотек без тендерів, що є особливо актуальним питанням для сільських бібліотек. Цим, додав він, пояснюється не підтримка законопроекту про фінансування інструкторів фізичної культури і спорту у сільській місцевості.
 
Окрім того, як приклад того, що влада страшно далека від освіти і проблем батьків Микола Томенко назвав те, що початок навчального року і свято першого дзвоника було вирішено проводити у вихідний день – суботу.
 
Він нагадав, що існує загальне правило: коли святкові дні припадають на вихідні, то збільшується кількість вихідних. На переконання Віце-спікера, скориставшись цим правило, цілком очевидно, що, якщо початок навчального року припадає на вихідний, то його треба перенести на 3 вересня. Він також додав, що вчителі і батьки неодноразово зверталися і просили це зробити.
 
«Цей незначний факт, що вчителів, дітей і батьків змушують виходити у суботу, лише підтверджує те, що влада страшно далека від проблем освіти», - підсумував політик.
Леся, 31.08.2012 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини