ЗАЯВА ОБ’ЄДНАНОЇ ОПОЗИЦІЇ «БАТЬКІВЩИНА»

Нинішній кримінально-окупаційний режим Януковича не лише здійснює політичні репресії проти своїх опонентів, зокрема проти лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, але і придушує засоби масової інформації, які намагаються об’єктивно висвітлювати українські політичні та економічні реалії. Зокрема, нинішня влада здійснює безпрецедентний та абсолютно незаконний тиск на канал ТВі та його керівництво.

На початку липня 2012 року органи податкової міліції порушили кримінальну справу проти генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького за нібито ухиляння від сплати податків «в особливо великих розмірах», хоча саме держава була винна телеканалу гроші.

Отримавши відсіч від опозиції, журналістів, громадськості та міжнародних інституцій та відклавши справу Княжицького у довгий ящик, владний режим почав діяти в інший спосіб: примушуючи кабельних операторів, зокрема «Тріолан» та «Воля», вилучати телеканал ТВі із своїх пакетів. Загалом по країні лише у серпні цього року під тиском бандитського режиму 60 операторів кабельних мереж вимкнули ТВі зі своєї сітки.

На нашу думку, мета таких дій кримінальної влади Януковича очевидна – запровадити владну інформаційну диктатуру та політичну цензуру у ЗМІ, обмежити свободу слова в країні. Сьогодні зрозуміло, що всі заяви президента Януковича, уся провладна риторика щодо проведення чесних і демократичних виборів у черговий раз виявилася відвертою брехнею влади. 

Ми звертаємося до міжнародних інституцій, зокрема до ПАРЄ, ОБСЄ, Європейського парламенту з проханням надати належну оцінку таким фактам тиску на ЗМІ у період виборчої кампанії. Просимо Вас застосувати всі наявні засоби впливу, аби змусити нинішню владу припинити політичні переслідування незалежних українських ЗМІ, не допустити придушення свободи слова в Україні, порушення чинного законодавства і принципів демократії під час проведення парламентських виборів.

Ми звертаємося до громадськості та журналістів – нам необхідно разом, об’єднавшись, протистояти спробам влади поставити під свій контроль незалежні ЗМІ та запровадити політичну цензуру в країні.

МИ ЇХ ЗУПИНИМО!

Леся, 31.08.2012 14:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини