Олександр Тимошенко: Правосуддя в Україні вмерло

29 серпня Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних та цивільних справ відмовив у розгляді касаційної скарги лідера опозиції Юлії Тимошенко.
 
«Сумнівів, що рішення буде саме таким, не мав ніхто. Але була надія на те, що навколо Януковича, можливо, знайдуться хоча б якісь розумні люди, які змогли б втовкмачити «межигірському дикуну» те, що це рішення взагалі може відкинути Україну ще далі від цивілізованих шляхів розвитку. Проте тупість і самодурство взяли верх», - йдеться у заяві Олександра Тимошенка.
 
«Висновок тільки один – доки Янукович при владі – вся опозиція рано чи пізно буде знищена, буде сидіти в тюрмі, шукатиме притулку на Заході, або здасться на милість Януковича», - вважає він.
 
На думку Тимошенка, «сьогодні ми чітко побачили, що судова система в Україні вмерла повністю. Всі рішення готуються  в кабінеті Януковича, судді оголошують рішення тремтячим голосом».
 
«Сьогодні винесено вирок не тільки Юлії Тимошенко, винесено вирок режиму Януковича, який переживає агонію і страх перед своїм народом! Більше надії на українське правосуддя немає тому, що відсутнє правосуддя як державна інституція», - наголосив він.
 
Олександр Тимошенко закликав всі демократичні і прогресивні сили світу вжити  рішучих заходів і дієвих санкцій проти режиму Януковича.
 
«Ваші надії, що українська влада одумається і постійні вмовляння теперішнього президента виявилися марними. Від того, які будуть прийняті кроки країн Заходу, буде залежати не майбутнє Юлії Тимошенко, а майбутнє України. Наступає час відліку  демократії в Україні. На вибори без лідерів опозиції надій мало – вони й так будуть сфальсифіковані. Тільки персональні санкції проти представників режиму Януковича та членів їх сімей, а також арешти рахунків головних спонсорів режиму можуть дати результати», - підкреслив він.
 
«Закликаю всіх до рішучих дій. Завтра може бути пізно для всієї України. Слава вільній від бандитського режиму Україні!», - резюмував Олександр Тимошенко.
Леся, 29.08.2012 18:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини