У Європарламенті попереджають, що вибори без Тимошенко і Луценка будуть розцінені як непрозорі

Без участі опозиційних політиків парламентські вибори в Україні не можуть бути розцінені як прозорі та чесні.

Про це в інтерв’ю «Тиждень.ua» заявив голова комітету з іноземних справ Європарламенту, депутат від Європейської народної партії Ельмар Брок.

За його словами, без участі Юлії Тимошенко та Юрія Луценка «українські вибори не можуть бути розцінені як вільні, прозорі та чесні».

«Це відкрите порушення верховенства права та демократії. Я сподіваюсь, що українська влада знайде, як повернутися до демократичних принципів», - заявив представник європейських партнерів «Батьківщини».

Він підкреслив, що «йдеться не лише про випадки з Тимошенко та Луценком, а й про інші, зокрема й на місцевому рівні».

«На жаль, ми змушені констатувати, що опозиційні політики перебувають під тиском та в невигідному становищі», - зазначив європарламентар.

«Вільні та чесні вибори - це не лише питання технічних процедур в день самого голосування», - наголосив Брок.

«Політично мотивовані вироки та судові процеси руйнують шанси на вільні та чесні вибори восени», - підкреслив депутат ЄНП.

Його словами, «Європарламент та Євросоюз в цілому будуть дуже уважно стежити за ситуацією в Україні».

«На жаль, ми вимушені зазначити, що шансів на вільні та чесні вибори стає дедалі менше. ЄС та Європарламент знайдуть правильні відповіді у потрібний момент. У Києві ніхто не повинен сподіватися, що все скінчиться та буде забуто після сфальшованих виборів», - заявив він.

Європарламентар також відзначив, що поки не бачить якихось кроків з боку української влади щодо виконання резолюції Європарламенту щодо України, ухваленої у травні цього року.

«Поки що я бачу лише, як українська влада дедалі більше відходить від зазначених у резолюції рекомендацій, тим самим ізолюючи себе», - заявив Брок.

Леся, 21.08.2012 08:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини