Україна може опинитися в ізоляції через режим Януковича, - Президент Єврогрупи

Якщо найближчим часом ситуація в Україні не покращиться, постане питання санкцій проти конкретних чиновників, а не до всієї країни.

Про це в інтерв‘ю Інтернет-виданню «Українська правда» заявив Президент Єврогрупи, Прем‘єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер.

Він наголосив, що якщо режим Януковича не відмовиться від репресій проти своїх політичних конкурентів, то Україна може опинитися в ізоляції.

«Якщо події і надалі розвиватимуться в цьому руслі, Україна може опинитися в ізоляції»,- підкреслив він.

Жан-Клод Юнкер також не виключив застосування санкцій проти представників нинішньої влади.

«Якщо найближчим часом ситуація не покращиться, санкції будуть і вони будуть застосовані проти  конкретних чиновників. Якщо по відношенню до України постане питання санкцій, то я буду прибічником того, що чітко ідентифікувати усіх, проти кого вони будуть застосовані. Країна не повинна постраждати», - наголосив він.

Він підкреслив, що  Європейський Союз стурбований через справу Тимошенко та інших членів її уряду, коли політики несуть кримінальну відповідальність за свої політичні рішення.

Окрім того Жан-Клод Юнкер зауважив, що вищим органом правосуддя в європейському суспільстві є Європейський суд з прав людини.

«Це остання інстанція, якій ми довіряємо. І цей суд визнав, що справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка не були незалежними. Для нас це важливий сигнал, на який ми будемо орієнтуватися», - зауважив Президент Єврогрупи.

Він також підкреслив, що відсутність Тимошенко та Луценка в політичному житті країни кидає велику тінь на результати наступних виборів.

Нагадуємо, що Жан-Клод Юнкер займає посаду прем‘єр-міністра Люксембургу з січня 1995 року. Він очолює уряд країни ЄС найдовше з усіх прем‘єр-міністрів у Європі та обіймає посаду прем‘єр-міністра, якого було обрано демократичним шляхом, найдовше з усіх чинних голів уряду світу. Він також є Президентом ЄвроГрупи, яка здійснює політичний контроль за європейською валютою.

Леся, 20.08.2012 10:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини