У Європі говорять про санкції стосовно представників режиму Януковича, - Немиря

Заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря заявляє, що представники Європейської народної партії знову піднімають питання про застосування обмежувальних заходів, включаючи санкції, до "найбільш одіозних представників режиму президента Віктора Януковича".
 
У інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у Брюсселі український політик повідомив, що про це йшлося в ході Парламентської асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі у рамках слухання інформації по Україні, озвученій донькою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Євгенією і Григорієм Немирєю.
 
Немиря вважає, що "на кону, серед іншого, стоїть майбутнє стосунків України і ЄС".
 
"В той час, як оновлена політика Східного партнерства говорить про глибоку демократію, в Україні ми маємо автократію, що поглиблюється. З цієї точки зору частина дискусії поверталася у бік ЄС - наскільки ефективні інструменти Східного партнерства, інструменти традиційної дипломатії в здатності вирішувати проблеми, які зараз очевидні в Україні. Піднімалося питання, не вперше, про застосування інших інструментів, ретельно відкаліброваних обмежувальних заходів, включаючи санкції, починаючи з найбільш одіозних представників режиму виконавців політичної вендети президента Януковича", - передав він зміст дискусії.
 
Григорій Немиря також вважає, що у разі, якщо майбутні парламентські вибори будуть визнані такими, що не відповідають міжнародним стандартам і стандартам ОБСЄ, це буде "кроком до того, що можна назвати ізоляцією".
 
"Мова йде про ізоляцію режиму, який віддаляє Україну від Європи, коли діють інші додаткові інструменти, зокрема, йдеться про заморожування фінансових активів, власності, розслідуванні того, що має усі ознаки корупційних угод із залученням європейських компаній", - пояснив він.
Леся, 06.09.2012 08:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини