Всі розмови регіоналів про «однаковість» влади і опозиції – відверта брехня — Об’єднана опозиція

Влада штучно нав’язує думку, що нинішня влада, і опозиція, яка представляє попередню - одинакові. Ця брудна політична технологія аналогічна кампанії «проти всіх», застосованій командою Януковича на президентських виборах 2010 року.

Про це говорять представники Об’єднаної опозиції.

За їх словами, її мета – поглибити розчарування у суспільстві та посилити у людей відчуття повної безвиході через нібито відсутність альтернативи Януковичу&Co.

Насправді, всі розмови регіоналів про «однаковість» влади і опозиції – відверта брехня.

«Янукович за безцінь віддав олігархам «Криворіжсталь», а «помаранчеві» повернули її державі та повторно приватизували на відкритому аукціоні. Державний бюджет отримав у п’ять разів більше, а гроші пішли на підвищення соціальних виплат. Попередня влада купувала швидкі допомоги для села, а нинішня гелікптери та літаки для себе. Уряд Тимошенко видавав безкоштовні земельні акти, а уряд Януковича-Азарова навпаки готується за копійки скуповувати сільськогосподарську землю», — говорять в Об’єднаній опозиції.

За їх словами, нинішні опозиціонери ніколи не використовували владу для політичних репресій та знущань над опонентами. Янукович влаштував другий «1937-й рік». Влада із садистським задоволенням кидає опонентів до тюрем, забороняє повноцінно лікуватись, змушує виїжджати за кордон, знищує бізнес і т.д.

«Папередники» підвищили стипендії студентам удвічі, а чинна влада шукає найменший привід, щоб їх урізати. Навіть під час світової кризи не підвищувалися комунальні тарифи та не скасовувались пільги найменш захищеним. А уряд «професіоналів» за час так званого «зростання» примудрився майже удвічі підняти комуналку та ліквідувати соціальні виплати (з 1 січня 2013 р.) 16 категоріям пільговиків», — кажуть в Об’єднаній опозиції.

Можливо, при попередній владі теж були прояви корупції, але вона не була такою тотальною і масовою як при Януковичу. Замість того, щоб використовувати свої необмежені повноваження для боротьби з нею, «гарант» фактично її очолив. Вже в перший рік його президентства прізвище Янукович з явилося в рейтингу найбагатших людей України.

«Зрештою, різниця між владою і опозицією полягає хоча б у тому, що здоровий Янукович сидить у вкраденому і комфортно облаштованому за народні гроші Межигір’ї, а тяжко хвора Юлія Тимошенко за сфабрикованими згідно його наказу звинуваченнями – на ліжку у тюремній лікарні. Ми не досконалі. Наша влада робила помилки. Але ми політики. А теперішній режим – це класична мафія, яка використовує політичну владу винятково для власного збагачення та побудови власної бізнес-імперії», — кажуть в Об’єднаній опозиції.   

Леся, 07.09.2012 10:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини