Олександр Левицький залучив для Коломийщини мільйон гривень

У дев'яти освітніх закладах Коломийщини завдяки грантовій допомозі по проектах людської безпеки програми уряду Японії КУСАНОНЕ розпочато суцільну заміну старих, дуже часто непридатних для використання, вікон на нові енергозберігаючі з металопластику. Особливо важливо наголосити, що це перший на Коломийщині проект, який реалізовується неурядовою громадською організацією незалежною від імовірного корупційного впливу чиновників, проект не потребував і не передбачає бюджетного співфінансування, тобто на виконання проекту кошти платників податків – нас з Вами, шановні читачі, не витрачаються.

Існує хибна думка, що проект КУСАНОНЕ має щось спільне, або є частиною проектів, які реалізуються в Україні за рахунок коштів, які Україна отримує від реалізації квот на викиди парникових газів, за так званим «Кіотським протоколом». Це не так.

Програма КУСАНОНЕ – безвідплатна фінансова допомога, яка надається лише НЕУРЯДОВИМ громадським організаціям, науково-дослідним інститутам з метою надання допомоги задля здійснення проектів гуманітарного розвитку.

Як повідомив нашому виданню автор грантового проекту – депутат Івано-Франківської обласної ради, член Правління Івано-Франківської обласної громадської організації «Громадська ініціатива» Олександр Левицький завдяки тому, що поданий ним проект виграв, буде замінено:

у Струпківському ДНЗ - 27 вікон орієнтовною орієнтовною площею 84,7 м2;

у Торговицькому ДНЗ – 30 вікон орієнтовною площею 129,92 м2;

у Печеніжинському ДНЗ – 24 вікна орієнтовною площею 57,78 м2;

у Слобідській ЗОШ – 74 вікна орієнтовною площею 294,5 м2;

у Закрівецькій ЗОШ – 18 вікон орієнтовною площею 39,6 м2;

у Торговицькій ЗОШ – 146 вікон орієнтовною площею 510,3 м2;

у Спаській ЗОШ – 17 вікон орієнтовною площею 34,7 м2;

у Коломийській ДЮСШ (с. Корнич) – 18 вікон орієнтовною площею 74,4 м2;

Сопівській ЗОШ – 63 вікно орієнтовною площею 138,8 м2.

Всього в рамках програми КУСАНОНЕ на Коломийщині  у вересні-жовтні 2012 році буде замінено 415 вікон орієнтовною площею 1364,73 м2. Загальна вартість проекту склала майже 1 мільйон гривень. Важливим є і те, що витрачання коштів по проекту буде здійснюватись виключно на виконання робіт із заміни вікон і на оплату послуг аудиторської компанії, яка й засвідчить грантодавцеві - уряду Японії цільове використання коштів.

Цей проект став першим реальним кроком до участі громадянського суспільства, неурядового сектора Коломийщини у залученні коштів японських грантодавців до вирішення проблемних питань територіальних громад. Сподіваємось, що досвід співпраці, який буде набуто під час реалізації проекту стане корисним і матиме успішне продовження у майбутньому в інших містах і районах Прикарпаття.

Олександр Левицький також запевнив, що й надалі писатиме такі проекти для вирішення гострих проблем на Прикарпатті, а на 2013 рік до участі у грантовій програмі буде намагатись залучити Городенківщину. Підготовка нового проекту вже розпочата.

А наразі варто, все таки, подякувати Японському народові за допомогу молодій Українській державі.

Леся, 12.09.2012 10:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини