Депутати-«свободівці» попіарилися на 1 вересня за бюджетний кошт

1 вересня 2012 року депутати Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» завітали до шкіл міста, щоб привітати їх із початком нового навчального року. З нагоди свята Першого дзвоника освітні заклади отримали від «свободівців» подарунок. Зокрема, 20 міських шкіл отримали від депутатів комп’ютери, йдеться у повідомленні прес-служби міської організації “Свободи”.

Інші освітні заклади отримали від «свободівців» значне сприяння у здійсненні поточних чи капітальних ремонтів, чи інші подарунки. Міські обранці дарували ще й шкільні дошки, парти, мультимедійну техніку. Кілька шкіл за сприяння депутатів відремонтували. Так, у ЗОШ № 21  відремонтували сцену, у СШ № 1 замінили освітлення, у ЗОШ № 8 та 18 замінили вікна. Доволі значний подарунок отримала ЗОШ № 25: тут за підтримки депутата Оксани Савчук здійснено капітальний ремонт актового залу, а також закуплено стільці. За сприяння ВО «Свобода» зроблено ремонт їдальні у Хриплинській ЗОШ № 6 та відремонтовано басейн в Українській гімназії № 1. У Крихівецькій ЗОШ  «свободівець» Андрій Тютюник встановив майданчик зі спортивними тренажерами. А учні ЗОШ № 10 завдяки депутату Віталію Голутяку відтепер зможуть весело і спортивно займатися на новому майданчику зі штучним покриттям, – про усі вищеперелічені подарунки сповіщає не лише прес-реліз, розісланий місцевим ЗМІ, але й повідомлення на сайті «Свободи».

 Як повідомив ОПОРІ депутат міськради від ВО «Свобода» Віталій Голутяк, спорудження спортмайданчика у ЗОШ №10 відбулося за бюджетні кошти. «Я лише пролобіював, щоб майданчик  спорудили саме для 10-тої школи, оскільки вона одна з найбільших у місті, знаходиться у великому мікрорайоні». Прес-секретар міської організації ВО «Свобода» Ольга Гоянюк розповіла, що багато з вищеперелічених об'єктів ремонтувалися і будувалися впродовж року. Їх закінчили влітку, щоб школи могли повноцінно розпочати навчальний процес. Тому відкриття цих об'єктів 1 вересня стало подарунком для школярів і колективів шкіл.

«Ремонти робилися за бюджетні кошти. Депутати-свободівці посприяли тому, щоб саме ці школи були включені у список об'єктів, які підлягають ремонту. От заміна вікон відбувалася за кошти депутатського фонду. Депутатські кошти долучалися також при нестачі бюджетних. Скажімо, при завершенні ремонту у актовій залі ЗОШ №25 депутати виявили, що там немає стільців і придбали їх за свій кошт», –  зауважила Ольга Гоянюк

«Те, що депутати дбають про навчальні заклади – річ, звісно, позитивна. Гірше, коли заходи, які були проведені за бюджетні кошти представники партії – учасника виборчого процесу подають як свою особисту заслугу і у розпал виборчої кампанії акцентують на цьому увагу виборців і ЗМІ, – наголошує Іван Маруняк. – У статті 74, п. 21 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» чітко сказано, що кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи».

             «Якщо партія – учасник виборчого процесу має вплив на виділення бюджетних коштів (фракція ВО «Свобода» має більшість у Івано-Франківській міськраді), а здійснені за бюджетний кошт заходи подає, як особисте досягнення, то, на мою думку, це можна класифікувати, як зловживання адміністративним ресурсом», – підкреслює Іван Маруняк.

Леся, 06.09.2012 08:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини