Сьогодні пролунали перші шкільні дзвоники

Сьогодні День знань, не тільки педагоги і батьки готувалися до нього, а й діти. Особливо ті, які цього року вперше сядуть за парти і отримають горде звання першокласників.

Таких першечків у школі №18 цього року аж 155.

«Цей 2012 рік є особливим роком, адже саме з цього року ми розпочинаємо роботу за новими програмами і підручниками», — відзначила головний спеціаліст міського управління освіти Світлана Бойчук. Справді, першачкам доведеться не просто. Окрім рідної мови, з першого класу вони вивчатимуть англійську мову, а уже в третьому – другу іноземну. Торкнулися зміни і базових дисциплін, таких як українська мова та математика.

Проте, батьки першачків, які будуть навчатися у школі №18, можуть не переживати, адже школа чи ненайкраще з усіх шкіл міста підготувалася до запровадження нової програми. Це підтвердили спеціальні грамоти від начальника управління освіти Наталії Микули директорові школи Дмитру Чмілю та Галині Калин.

Про те, що школа займає провідні позиції у місті, говорять і результати предметних олімпіад та різноманітних конкурсів, на яких учні 18 школи зазвичай займають призові місця.

За словами директора школи Дмитра Чміля, про високий рівень знань говорить і те, що із 81 учнів, які навесні закінчили одинадцятий клас, 61 – вступили до вищих навчальних закладів. Випускники 18 школи будуть навчатися не тальки в Івано-Франківську, а й Львові, Києві, Одесі і навіть Варшаві.

Сьогодні у школи №18 подвійне свято, адже школа відзначає ювілей – 30 років із часу відкриття.

«Нашу школу закінчили тисячі випускників, за цей час вони отримали 230 золотих та срібних медалей. Школа протягом усіх цих років чітко вела лінію у духовному та патріотичному вихованні», — відзначив Дмитро Чміль.

Готова школа і цього року зустрічати першачків та учнів інших класів. Силами батьківської громади та за підтримки місцевої влади вдалося на якісному рівні підготувати школу до нового навчального року. 


Леся, 01.09.2012 15:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини