«Свободівці» пікетували інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю

Депутати міської ради від фракції ВО «Свобода» спільно з громадою провели пікет біля будівлі Державного архітектурно-будівельного контролю, адже на їх думку в місті розпочалося тотальна сваволя забудовників, в якій вина саме дана структура.

«Ми проводимо мирну акцію протесту проти будівельної сваволі в місті Івано-Франківську. Останнім часом збільшилася кількість будівельних конфліктів і хочу нагадати що вже 4 роки міська влада не керує процесами забудови, а ці функції передані Державному архітектурно-будівельному контролю, який напряму підпорядкований Києву і обласній державній адміністрації», - розповів секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків.

В місті є ряд об’єктів, які відкрито порушують законодавчі норми та видаються дозволи на будівництво на місці дитячого майданчика.

«Сьогодні дуже часто з порушеннями видають дозволи на будівництво, зокрема на розі вулиць Павлика-Франка іде забудова у межах червоних ліній, що є категорично заборонено згідно законодавства України. Останнього тижня на вулиці Покутській забудовник Басараб намагається зруйнувати дитячий майданчик, на місці якого хочуть звести будинок», - зазначив Руслан Марцінків.

До кабінету начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Василя Рудницького були запрошені громадяни, депутати та представники ЗМІ на обговорення даних проблем.


Леся, 21.11.2011 12:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини