Підрив садиби Бандери, очевидно, вчинили місцеві мешканці – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Вибух у істерико-меморіальному комплексі Степана Бандери з самого початку можна віднести до категорії «висяків» - на професійному сленгу це означає, що справа розкрита належним чином не буде. При нагоді, якогось бідаку-хулігана чи злодюжку можуть «вмовити» взяти на себе вчинення й цього злочину – в обмін на «закриття» справ по більш вагомих статтях Кримінального кодексу.

В Україні нині формується специфічний вид тероризму - політичне хуліганство? Міністр МВС А. Аваков звітує, що Нацполіція упередила групу провокаторів, котрі мали підривати угорський пам’ятник на Закарпатті на Верецькому перевалі. В той же час обстріл з гранатомета будинку мера Львова Садового НП не може розкрити. Як і «розстріл» польського туристичного автобуса та низку інших аналогічних випадків.

Підрив меморіального комплексу С. Бандери нині варто розглядати з багатьох ракурсів. Навряд чи це діло рук «спеціальної групи диверсантів» - в довколишніх населених пунктів «чужа» людина одразу привертає увагу – тим більше група на авто. Більше схоже на те, що «підривники» місцеві. З якою метою це могло вчинитися?

1. Внесення дисбалансу в кадрову політику призначення керівників структурних підрозділів НП в області. По правді кажучи, діючий начальник УНП В. Шкутов «не подобається» багатьом, особливо старим міліціянтам – не виключно, що в їх середовищі тліє ідея «поміняти» його на «свого більш податливішого». Вибух явно рикошетом вдаряє по його авторитетові.

2. Підрив могли здійснити окремі «патріоти» - переслідуючи задум привернути увагу до національної ідеї. Таким чином «завдана наруга над пам’яттю провідника » має окупитися з лихвою» та є оправданою жертвою на благо України.

3. Варто розглядати й варіант того, що «хтось» з вищого керівництва в області має задум щодо проведення капітальної реконструкції меморіального комплексу С. Бандери. Наскільки відомо, стан його нині «потребує» покращень. Перед виборами пропіаритися на цьому – прекрасний шанс на майбутнє. При тім можна «освоїти» кілька мільйонну суму бюджетних коштів – непоганий фінансовий доважок на проведення тієї ж виборчої кампанії».

Нагадаємо, 15 лютого, пролунав вибух на обійсті Степана Бандери у Старому Угринові. Голова партії «ОУН» Віталій Цапович відзначив, що ймовірно, зловмисників, які вчинили напад, не знайдуть.

Окрім того, депутати Калуської райради просять ГПУ та МВС знайти винних та перекваліфікувати злочин із хуліганства у диверсію або теракт.


Леся, 23.02.2018 10:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини