В Україні готується «тихий» політичний переворот – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Повернення Міхо Саакашвілі – це страшний сон для теперішньої влади. Видворення його поза межі України коштувало президентській команді неабияких зусиль. Не виключно, що мільярдні суми задіяні для купівлі впливових міжнародних політиків. Не виключно, що Саакашвілі уготовано долю Степана Бандери чи російського ФСБешника Литвиненка.

В Україні готується «тихий» політичний переворот. Практично, він вже триває десь з 2015 року. Повсякчас має місце інформація щодо «повернення» у владу чиновників часів президентства Віктора Януковича. Люстраційний процес перебуває в стадії летаргічного сну – ті політики, котрі в 2014 році палко закликали до очищення влади, нині раптово втратили пам'ять щодо недавніх таких важливих подій (чи не амнезія). Вбивць Небесної сотні ніхто не шукає, сепаратистів в більшості випускають на волю, тоді як українськими націонал-патріотами заповнюю їх місця в тюрмах.

Кримінальні справи, порушені проти регіоналів лускають, немов мильні бульбашки, економічні санкції згортаються. Майданівські функціонери братаються з «опоблоківцями», починають спільно провертати політичні та економічні оборудки.

Все це говорить про те, що Петро Порошенко явно накопичує потенціал для перемоги у президентських виборах 2019 року. Потужної політичної опозиції, як такої, в Україні нині не існує – розрізненні групи в більшості не контактують між собою. Саакашвілі, незважаючи на вагомі перешкоди, вдалося консолідувати якусь таки частку українського суспільства – та нині протестний рух спав».

Леся, 22.02.2018 10:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини