Щоб не запалали панські палаци, влада «дає добро» громити російські банки – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Російські банки – це «цапи-відбувайли». Щоб не запалали панські палаци – влада «дає добро» громити російські фінансові установи.

Нині перед владою вибір не багатий – надто питань багато до неї накопичується невияснених. Дамоклевим мечем нависає питання розслідування подій лютого 2014 року та розстрілу Небесної сотні. В народу багато питань щодо здачі Криму, можливості уникнення Іловайської трагедії та Дебальцевого. Зубожіння «гривні» та здороження енергоносіїв з продуктами теж породжує незадоволення суспільства на тлі.

Україна нині знаходиться в часах «смути». Подібні ситуації завжди супроводжувалася проявами народного незадоволення. В одні час в Росії та Німеччині практикувалися погроми єврейських маєтків, турки вчиняли аналогічно з вірменськими та грецькими поселеннями.

Українські олігархи нині не мають єдиної української національної ознаки: євреї, вірмени, грузини, росіяни явно домінують кількісно та фінансово над української національною складовою. Та, в страху перед народним гнівом, всім їм доводиться нині нагально думати над виходом із критичного становища - над тим, хто має бути «козлом-відбувайлом». Саме погроми російських банківських установ виконує роль це «гріховної тварини» – це своєрідний випуск надлишкової пари, відведення уваги протестно налаштованих груп активістів від приватної власності Порошенків, Луценків, Матіосів, Пінчуків, Коломойських…».

Нагадаємо, у неділю, 18 лютого, у Києві в рамках акції добровольчого батальйону «ОУН» «Смерть Росії» були розгромлені філїі двох російських банків на Подолі «Сбербанку Росії» та «Альфа-банку», а також офіс Росспівробіництва. Ніхто із учасників акції поліцією затриманий не був.

Леся, 19.02.2018 11:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини