Між «переможцем» тендеру та міською владою щодо будівництва мосту співпраця явно почалася заздалегідь – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Ситуація навколо спорудження так званого «пасічнянського» моста через р. Бистриця в Івано-Франківську з самих початків потрапила в поле зору ЗМІ. Маніпуляції із кошторисною документацію, проведення тендеру та тенденція до зростання вартості будівництва викликали сумніви щодо чесності чиновників.

Між «переможцем» тендеру та міською владою співпраця явно почалася заздалегідь. Бо інакше здешевлення пропозиції із 170 млн. грн. до 120 млн. назвати розумним не можна – лише в такий «демпінговий» спосіб можна обійти всі «прозорі» перешкоди в законодавстві.

В ході визначення переможця конкурсу явно в такий цинічний спосіб було порушено правила здорової конкуренції. Чинилося це для того, щоб «відсікти» інших заявників. Вірогідно, існує попередня домовленість між сторонам замовника та підрядника на предмет подальшого корегування кошторисної документації в бік зростання. Робитиметься це з ініціативи міської ради – зрозуміло, що подальша доля проекту нині залежить від голосів «за» чи «проти» промерівської більшості та сателітів. Слід очікувати кількох сходинкових голосувань, які доведуть вартість будівництва моста до логічної позначки».

Леся, 15.02.2018 08:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини