Франківська влада розігрує клоунаду перед виборцями – журналіст про небезпеку забудови історичної частини міста

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Не хочу називати міського голову Руслана Марцінківа клоуном, та влада Івано-Франківська явно розігрує клоунаду перед виборцями. З одного боку, ніби й намагається відстоювати «інтереси громади перед свавіллям недобросовісних забудовників» - в той же час легко здає власні позиції в судових інстанціях, де більшість позовів програються. Виходить, як в тій приказці «і вівці цілі, і вовк ситі». Та чи так, то насправді – велика ймовірність того, що фінансове насичення отримує й «третя сторона».

Прийняття мораторію на забудову «історичної частини Станіславова» не викликає довіри – будови продовжуються. Поміж 2-х та 3-х поверховими будинками зводяться 7-12 поверхові бетонно-склянні шафи, які явно деформують давнє архітектурне планування. В гонитві за надприбутками нехтуються як санітарні норми, так і плюндрується екологічний стан територій.

Перше. 10-ти поверхова «висотка» явно вносить зміни в інсоляційний процес – освітлення сонячним промінням сусідніх будівель. В окремих вікнах (чи навіть квартирах) реально може наступити вічна «полярна ніч».

Друге. Висотна будівля впливає на формування та циркуляцію повітряних потоків. Потужний бетонний парус на шляху вітру по різному впливає на навколишні будівлі – від ерозії та руйнування поверхонь то впливу на тягу в вентиляційних та димохідних каналах. В таких випадках, надбудові існуючих «сусідських» коминів до належної висоти, забудовником увага не приділяється.

Існує й третій техногенний фактор – розсіювання на довколишній території пилу та будівельного сміття. Приклад. Нерідко, при виконання фасадно-оздоблювальних робіт, обрізки пінопласту підхоплюються вітром – не виключається потрапляння їх в той же комин та наступне загоряння там».

Читайте також: Посеред зими людям відрізали газ, бо вони поскаржились, що через будівництво поруч у них відсутня тяга в димоходах – соцмережі



Леся, 12.02.2018 09:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини