Податкова служба давно почала перетворюватися на затхле корупційне болото – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Івано-Франківська обласна податкова служба давно почала перетворюватися на затхле корупційне болото. Проносилися революційні процеси в суспільстві, змінювалися назви установи та її очільники – реальних змін на покращення не вбачалося. В той же час нерідко прослідковувалося щорічне покращення майнового стану окремих податківців керівної ланки. Особняки-маєтки, авто престиж класу, земельні ділянки на Буковельській зоні, ресторанні та готельні комплекси – далеко не повний перелік пріоритетних напрямків збагачення окремих фіскалів.

На жаль, протидії корупції тут не вбачається – повсякчас на поверхню «виринають» випадки зловживань. Одні підприємці змушені «годувати та поїти» - тобто на їх плечі лягає тягар витрат щодо організації різного роду фуршетів та корпоративів. Інші «відстібують» податківцям долю з бізнесу - взамін на отримані преференції щодо мінімізації податків чи відшкодування ПДВ.

Широко рекламувалася акція податківців на допомогу АТО. Пані Ірина Столярик мало не особисто займалася формуванням гуманітарного вантажу та доставкою його до місця призначення. В той же час ніхто не задавався питанням походженням фінансових та матеріальних ресурсів для реалізації цього проекту. В цілому, внесок приватних структур тут явно домінує над внеском працівників податкової – та лаври дісталися, зрозуміло І. Столярик. Не здивуюся, якщо вона ще й на статус «учасника АТО» могла претендувати – подібні випадки у фіскальній службі вже мали місце».

Леся, 07.02.2018 13:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини