Громада обурена діями керівництва Надвірнянського лісгоспу щодо безпідставного вирубування лісової посадки – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Громада с. Тисменичани Надвірнянського району обурена діями керівництва Надвірнянського спеціалізованого лісгоспу щодо безпідставного вирубування гектару лісової посадки поблизу села. За часів існування місцевого колгоспу, майже 40 років тому, насадження були створені руками жителів. Нині кілька сотень дубків, вільх та берез пішли «під сокиру».

Дане питання було заслухане на черговій сесії Надвірнянської районної ради. Новопризначений директор агролісгоспу І. Бурій намагався з трибуни «заспокоїти» громаду – та його пояснення не були аргументованими. Взагалі, він більше намагався лише довести обуреній громадськості про якісь особисті «заслуги перед майданом» - що, в свою чергу викликало непередбачувану реакцію. Припущення, що добродія Бурія банально «підставили» його підлеглі – людина він в лісовій справі нова. Попередньо працював в приладобудуванні, соціальному захисті та на митниці.

Загалом, в даному питанню питання зловживання та корупції лежить на поверхні. Наскільки відомо, за зрубаний ліс агролісгосп отримав 14 тисяч гривен. Навіть малообізнаній в лісовій справі зрозуміло, що сума надто занижена. По різних оцінках, «попенна плата» мала бути би вирахувана в розмірах від 150 до 350 тисяч гривен. До речі, кубометр дуба кругляка нині коштує 7-10 тисяч гривен, вільхи 1,5-3,0 тисячі гривен, вартість складометру дров 500-600 грн. Де поділася «різниця» - справа за правоохоронними органами.

Більшість депутатів районної ради схильні до того, щоб дане питання було детально вивчена, винні понесли справедливе покарання. В той же час складається враження, що керівництво району не особливо зацікавлене в такому розвитку подій – намагається спустити на «гальмах».

Леся, 03.02.2018 09:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини