Деякі українці їхали на заробітки за кордон, щоби уникнути мобілізації – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Їхати чи не їхати на заробітки до Росії» нині питання для більшості українців не є риторичним. Хоча, із введенням санкцій, російські роботодавці зменшили платню – бажаючих працювати на «старшого брата» є достатньо.

За 4 минулі роки сформувався своєрідний контингент заробітчан – це ті, котрі в такий спосіб намагаються уникнути мобілізації. Мені довелося наяву зіткнутися з одним випадком, який можна назвати «маркерним». Відповідальний за мобілізаційну роботу працівник однієї з місцевих адміністрацій неодноразово «піарився» з трибун – його заклик «справжні українці-націоналісти не повинні цуратися призову». Та коли йому відкрито задали питання «чому свого сина не посилає до війська, а «відкупив» та відправив до Чехії на роботу» - спесивість з того чиновника враз злетіла. Голова райадміністрації зреагував адекватно - звільнив свого підлеглого із займаної посади.

Доводилося чути про те, що навіть окремі керівники націонал-патріотичних громадських організацій не цураються відправляти своїх чад закордон. Син одного з таких «псевдо-патріотів» нині живе та працює в Підмосков’ї. Інший, двох своїх синів, після закінчення ним військово-спортивного ліцею, скерував здобувати освіту до сусідньої Польщі.

Загалом, працювати чи не працювати на агресора – на совісті кожного із заробітчан. Нажаль, представники української влади нині показують негативний приклад – банально «відмазують» своїх чад від військової служби».

Нагадаємо, соціологічне опитування показало, що 41,9% українців не вбачають нічого страшного у роботі на країну-агресора.

Леся, 31.01.2018 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини