Закупляти нині газ в окупанта прямо означає фінансувати його армію – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Слова керівника НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва щодо закупівлі Україною російського газу розкривають нездорові тенденції у правлячій верхівці. Перш за все вказують на повну відсутність у чиновників національної свідомості – не кажучи вже про національну гордість та зраду національних інтересів.

Закупляти нині газ в окупанта прямо означає фінансувати його армію. Тому слова Коболєва можна вважати проявом відкритого колаборанства та лобіюванням інтересів Росії. Нині та потерпає від дії економічних санкцій, обсяги експорту суттєво скоротилися, що привело до зменшення надходжень валюти. Нині здолати це своєрідне ембарго дипломатичними шляхами не вдається - щоб вийти з цього колапсу, Росія змушена задіювати важелі впливу в тій же Україні. Враховуючи те, що «5 колоною» нашпиговані всі рівні української влади – робити це не становить особливих зусиль.

В любій іншій країні подібна витівка Коболєва в момент би викликала адекватну реакцію – відсторонення від займаної посади, детальне розслідування та, як наслідок, суд. Та, на жаль, Україна нині не відноситься до такої категорії».

Леся, 25.01.2018 15:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини