Через знецінення гривні олігархи отримують надприбутки – Андрійович

Журналісти Михайло Андрійович для «Малакави»:

«За чотири роки національна валюта знецінилася більш як в три рази. Загалом, знецінення гривні можна вважати складовою «системного підходу до розвалу економіки України». З одного боку, держава відмежувалася від регуляторних функцій – з іншого, органи влади стали маріонетками в руках групи осіб, котрі уособлюють собою український олігархат. Саме їм вигідна девальвація гривні – отримується неабияка нагода для збагачення та отримання надприбутків.

Кожне коливання гривні, в першу чергу, впливає на подорожчання нафтопродуктів та енергоносіїв. В той же час, коли має місце «стабілізація» курсу – здешевлення цих категорій особливо не помічається.

Дії влади по контролю ситуації не можна назвати правильними – в окремих випадках вони суперечать здоровому глуздові. Наприклад, для утримання цін на курятину, держава виділяє власнику «Ряби» Косюку 800 мільйонів гривен – та ціна на курятину за досить короткий час «скаче» мало не в 2 рази.

Прикриваючись необхідністю виконання «міфічних вимог Євросоюзу», влада швидкими темпами знищує українського сільгоспвиробника, змушує громадян шукати роботу на просторах того ж ЄС. Натомість «пустуючи» сільгоспугіддя «України - житниці Європи» стають легкою здобиччю для перекупщиків землі. Знецінення гривні саме їм чи найбільш вигідне».

Леся, 24.01.2018 10:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини