Тенденція до відтоку соратників від Порошенка буде зростати – активіст про відмову Авакова і Яценюка їхати в Гуту

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Вчинок Арсена Авакова з Арсенієм  Яценюком щодо «відмови» прийняти участь в «стратегічній зустрічі» з Петром Порошенком в президентській резиденції «Гута» слугує підтвердженням того, що «справи Порошенка явно не в шоколаді». Схоже на те, що «народні фронтовики» першими намагаються перевести передвиборчу політичну боротьбу на новий формат.

Нині, незважаючи на поверхневу показовість, харизма Петра Порошенка поступово перетворюється на рядно, яким годі в майбутньому прикрити політичну ганьбу. «Придворні» це прекрасно розуміють – тому шукають вихід із ситуації. Слід очікувати того, що тенденція до відтоку соратників від Порошенка буде зростати.

В намірі консолідувати соратників та політичних сателітів Порошенко переграв сам себе. В першу чергу тим, що дозволив собі різдвяний відпочинок на Мальдівах. Яким би ставлення не було до його попередників , ті собі не дозволяли подібних вчинків – «відпочивати можеш де заманеться, та на Новий рік маєш бути з народом». Практично, за весь час Незалежності, жоден з президентів не порушив цей неписаний закон – лише нині діючий гарант вчинив по-іншому. Це при тім, що держава перебуває в стані війни.

Ніде правди подіти, президентська резиденція «Гута» слугувала для Леоніда Кучми своєрідною кнайпою, де в «невимушеній обстановці» вирішувалися справи державної ваги. Віктор Янукович теж намагався йти подібним шляхом – «пропускна спроможність» Гути при ньому явно збільшилася, в першу чергу за рахунок багатомільйонних капіталовкладень та придбання елементів розкоші.

Робилося це, в першу чергу, завдяки зусиллям колишнього губернатора Прикарпаття Михайла Вишиванюка. Івано-Франківська ОДА, мало не на рівні Державного управління справами, була своєрідним куратором цього об’єкту».

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що Аваков та Яценюк відмовилися від «стратегічної зустрічі» із Порошенком, яка минулого тижня проходила у Гуті.


Леся, 18.01.2018 18:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини