Марцінків не зможе реально вплинути на ситуацію із перевезеннями у місті – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Верхи» прагнуть надприбутків - тоді як «низи» не мають чим платити» - саме так можна охарактеризувати ситуацію навколо подорожчання вартості проїзду в транспорті. Провладна верхівка цілеспрямовано позбавила державу регуляторних важелів впливу на економічні та соціальні процеси в суспільстві – нині наяву наслідки. Відпущення у вільне плавання курсу гривні та ціноутворення на енергоносії приносить мільярди жменьці осіб з категорії олігархів – тоді як з кишень мільйонів пересічних українців висмоктуються нужденні копійки.

Потуги міського голови Руслана Марцінківа щодо методів впливу на автоперевізників можна називати по різному – від «крику душі» до наміру завоювання симпатій електорату. Та реально вплинути на ситуацію йому не під силу. По тій причині, нині органи місцевого самоврядування практично позбавлені впливу на регулювання вартості проживання на підвладних територіях. Їм залишається лише «право затверджувати здороження тарифів».

Ідея створення «муніципального транспорту» не вбачається такою, що може виправити ситуацію. По тій причині, що Івану-Франківську не «під силу» одразу придбати 2 сотні одиниць пасажирського транспорту – в грошах, на створення такої комунальної структури, лише на початок потрібно виділити не менше мільярда гривен. Випуск на маршрути 2-3 десятків комунальних автобусів ситуацію навряд чи порятує – як і створення служби таксі на електромобілях».

Нагадаємо, перевізники погрожують страйком, якщо міська влада не дозволить підняти вартість перевезень до 5 гривень. У свою чергу франківці рекомендують владі розірвати із перевізниками договори.

Міський голова Руслан Марцінків каже, що має достатньо підстав, аби розірвати із перевізниками договори. При цьому він додає, що майбутнє – за комунальним транспортом.


Леся, 18.01.2018 09:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини