Затримання на хабарі директора лісгоспу б’є по двох нардепах та голові обласної держадміністрації – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Піймання на вимаганні хабара керівником Надвірнянського держлісгоспу І. Кузюка несе в собі «багатонагранні» наслідки. Не зважаючи на те, що сума останнього траншу 3000 грн. (загальна мала становити 15 000) - можна говорити, що даний прецедент грубо поламав роками налаштовані корупційні «схеми» в лісовій галузі. На жаль, влада робить все для того, щоб запобігти поступленню інформації в ЗМІ. Причин для цього є немало.

Перше. Це серйозний удар по репутації керівника обласного управління лісового та мисливського господарства Р. Осташука. Саме він очолював Надвірнянський ДЛГ до свого призначення на «обласну» посаду – слід вважати, що він не заперечував проти того, щоб його місце посів головний інженер ДЛГ, згаданий І. Кузюк.

Друге. Ніде правди приховати – вся обласна та районна влада (районів області) мала непоганий дохід від реалізації корупційних схем в лісовій галузі. Як частина правоохоронців – від 5 до 50 у. о. на кубометрі, залежно від категорії деревини, могло направлятися на поверхи ти чи іншим чиновникам з «білих хатинок».

Якщо взяти до уваги що головними кураторами «освоєння» лісової галузі Прикарпаття нині виступають нардепи Матвієнко та Довбенко – зрозуміло, що дана ситуації наносить серйозний удар по політичній доктрині БПП в області. Це саме може стосуватися й репутації голови ОДА О. Гончарука - родинні схеми збагачення давно вже перемістилися з випічки круасанів.

Керівництво Надвірнянської РДА нині теж в шоковому стані. Корупційний провал відбувся саме на часі призначення на посаду першого заступника голови райдержадміністрації. Як відомо, попередник «чітко» сидів на схемах відкатів – практично, з кожного кубометра деревини мали місце відчислення до гаманців чиновників».

Леся, 17.01.2018 15:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини