Влада позбулася Гужви, дозволивши йому виїхати до Австрії і просити там притулку – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малкави»:

«Австрія манить українців. Бажанням одних є потрапити на Віденський бал, інших - отримати політичний притулок.

Влада вирішила позбавитися Ігоря Гужви – тому «дозволила» йому просити політичного притулку в Австрії. Можливо, це й би пройшло малопомітно – якби не те, що накладається по часі на запланований візит Петра Порошенка до Відня в перші декаді лютого.

Історія редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви досить заплутана. В ній фігурують і «гра в торгівлю політичним компроматом» і флешка з секретною інформацією Міністерства оборони, і тиск на свободу слова.

Нині політична еліта всіляко намагається загравати із журналістами – з метою, як власного піару, так і для протидії конкурентам. Якщо не вдається прикупити надто незалежного журналіста – тоді намагаються приборкати різними способами.

Нині в пресі кочує величезний об’єм компромату – практично, можна відшукати згадування на кожного політика – від районного рівня до президентського. В певній мірі можна припустити, що Гужва потрапив до майстерно спланованої пастки – його покарання мало стати показовим для інших. Та, з другого боку, вимагати відкупу за нерозміщення хабара не варто вважати критерієм журналістської етики.

Риторичність питання в тому, чому Гужві дозволили «випурхнути з клітки». На верхах зрозуміли, що озлоблювати журналістську братію нині не доцільно – як не як, частина «колег по цеху» ладні стати на бік редактора «Страни.юа». Тому влада вирішила позбавитися Ігоря Гужви в досить делікатний спосіб – банально, «прогавлено терміни обмеження волі, винесені судом. Цим самим «дозволила» Гужві скористатися цим проколом правоохоронної системи - не порушуючи законодавства, залишити межі України та просити політичного притулку в Австрії».

Леся, 01.02.2018 10:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини