Головною доктриною власників «Укрнафти» є отримання прибутків при мінімізації витрат – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Міський голови Долини Володимир Гаразд за короткий час отримав можливість як потрапити в рейтинг 5-ти кращих міських голів - так і стати героєм програми «Ревізор. Міста»». Чи доцільно розглядати замовний характер програми, пов'язаний із конфліктом з «Укрнафтою» та судовими справами мерії? Певно, що так – оскільки подібна ситуація мала місце в 2002-2004 роках. Тодішній очільник міста В. Романюк в один час теж проходив подібну процедуру шельмування.

Долина та Надвірна в багато чому схожі, в першу чергу тим, що довкола них згруповані підприємства нафто- та газовидобування та переробки. Головною доктриною власників «Укрнафти» є отримання прибутків при мінімізації витрат та податків. Робота проводиться у різних напрямках – від скорочення штатів та відмови від соціальної та культурної сфери – до відмови від «непотрібних» земельних ділянок та здешевлення оренди землі.

Зрозуміло, що для вирішення цих питань потрібне «розуміння» зі сторони органів місцевої влади. Якщо цього не спостерігається – тоді можуть бути задіяні інші методи впливу – від підкупу потрібної кількості голосів до дискредитації тих, котрі не бажають зраджувати інтереси громади та слугувати виконавцями інтересів промисловців».

Нагадаємо, міський голова Долини Володимир Гаразд вважає, що програму «Ревізор. Міста» могли замовити власники компанії «Укрнафта», щоби дискредитувати його.


Леся, 04.02.2018 16:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини