Два голоси «Батьківщини» і «Самопомочі» в ЦВК перетворяться на крик вимираючого в пустелі – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Нині влада затіває з виборцями «гру кота з мишами». Саме так виглядає внесення Президентом Петром Порошенком на розгляд Верховної Ради подання на 14 кандидатів у нові члени Центральної виборчої комісії. Вдавано зреагувавши на «обурення» Юлії Тимошенко, глава держави «включив» до списку представника «Батьківщини». В той же час категорично відмовив «Опозиційному блокові» у представництві в майбутньому складі ЦВК.

Чи слід вважати, що майбутні вибори відбуватимуться в репертуарі кращих досягнень «ківаловщини»? Певно, що так – слід очікувати маніпуляцій в підрахунку голосів виборців. Підтверджень цьому вже достатньо.

Попередні голови ЦВК С. Ківалов та В. Охендовський (до речі, уродженці Молдавії) явно уникли розслідування та відповідальності за ймовірні зловживання в ході попередніх виборчих процесів.

В опозиції відібрано право на чесну участь у майбутніх виборах. З 14 претендентів до складу ЦВК 9 осіб є ставлениками провладної коаліції. Якщо врахувати те, «людина Ляшка», «Волі народу» та «Відродження», з великою вірогідністю, будуть діяти в унісон з ними - два опозиційні «голоси «Батьківщини» та «Самопомочі» перетворюються, в кращому випадку, на крик вмираючого в пустелі».

Леся, 07.02.2018 10:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини