Нардеп від Прикарпаття вніс поправку і виборчий кодекс щодо призначення членів ЦВК

Президент Петро Порошенко вніс подання на призначення членів ЦВК. Вже понад 4 роки майже у всіх членів ЦВК сплив семирічний термін перебування на посадах, про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

З 15 членів ЦВК у 13-тьох сплив термін перебування на посаді та вони знаходяться поза законом.

«Фактично нелегітимний склад Центральної виборчої кампанії забезпечував проведення виборів народних депутатів, місцевих виборів. І чомусь здається, що «підвішений» статус членів ЦВК був комусь вигідним і можу припустити, що це могло вплинути на чесність проведення виборів, підрахунку голосів та становлення результатів виборів», - відзначає нардеп.

За його словами, сам факт того, що голова ЦВК Михайло Охендовський, у якого також давно сплив термін перебування на посаді, є фігурантами ганебних бухгалтерських книг чорної каси Партії регіонів і проти нього порушено кримінальну справу, являється красномовним.

«Саме тому я вніс поправку до проекту нового виборчого кодексу, де запропонував внести норму, яка б чітко регламентувала призначення та перепризначення членів ЦВК. Якщо спливає семирічний термін перебування на посаді і не відбулося перепризначення - такому члену ЦВК закон повинен прямо забороняти брати участь в роботі органу», - відзначив нардеп.

За його словами, нинішнє подання Порошенком кандидатур нових членів ЦВК і можливе їхнє призначення стало результатом домовленостей політичних груп в парламенті. 

Леся, 06.02.2018 10:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини