Хмара нагадує російського Жириновського, якому дозволено всіх критикувати – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Порошенко та частина його команди нині шукають вихід з кризи. Стратегія «лояльності Заходу» нині терпить фіаско – на підтримку Кремля особливо покладатися теж не варто. Тому, в президентському оточенні прекрасно розуміють, що в разі «все пропало», тікати буде нікуди – Євросоюз може виявитися пасткою, Росія, якщо й погодиться дати притулок, потребує за це немалий викуп.

Якби то не було, Порошенко проявляє задатки непогано стратега. Його дії лише поверхнево можуть видаватися спонтанними – в глибині їх сидить холодний розрахунок на те, щоб розколоти та розсварити своїх політичних опонентів. Порошенко явно вирішив «прикупити» на свій бік «АвтоЄвроСилу» - перетворивши її в своєрідний гібрид «Автомайдану» та «Оплоту». Захаращення Майдану Незалежності не зовсім зрозумілими жовто-синіми «лего-формами» в честь 100-ліття Української революції явно задумане, як протидія новітнім революційним вітрам, що віють нині по Україні.

Без сумніву, Степан Хмара нині чи не єдиний з представників українського дисидентського та національного руху, котрий відкрито шельмує діючу владу. Загалом, чинив він так само й в попередні часи – практично, його відношення до всіх попередніх президентів мало чим відрізнялося. В той же час, його роль, як всебічного критика, викликає деякі асоціювання з Жириновським, котрому при Путіну дозволяється критикувати всіх та вся. Частина українського електорату ще пам’ятає те, як у свій час він був соратником Ю. Тимошенко – нині ж, між ними явно «чорна кішка дорогу перейшла». Є такі, котрі приписують йому участь в дестабілізації право-націоналістичного крила українського політикуму - починаючи від РУХу та УРП.

Більшість громадян України нині не підтримують політику Порошенка – в той же час, на акції протесту наважуються вийти менше 0,01 %».

Леся, 05.02.2018 10:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини