Будівництво каскаду ГЕС може привести до руйнування стін Дністровського каньйону – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Екологічний тариф» нині грозить вилізти для України «боком». Справа в тім, що вартість придбання 1 кВт електричної потужності з установок генерації відновлювального типу значно вища від тієї ж кіловат години, отриманої в результаті спалення вугілля, газу, мазуту, торфу, дров тощо. Це в значній мірі приваблює інвесторів для спорудження геліо-, вітрових та гідравлічних електростанцій.

Та, в гонитві за отримання надприбутків та зменшення термінів окупності інвестицій, нерідко доводиться жертвувати тим, що, на думку інвесторів, менш вартісне. В першу чергу це негативний вплив на навколишнє середовище.

Саме це можна передбачити як наслідок спорудження шести гідроелектростанцій в річищі ріки Дністер. Підняття рівня води на 7-10 м явно приведе до підтоплення низинних ділянок та руйнування стін праісторичного Дністровського каньйону. Це приведе до зміни середовища флори та фауни, яке складалося там на протязі тисяч років. Загалом – це унеможливить подальше функціонування природничих парків та заповідників на досить значній території України».

Леся, 09.02.2018 09:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини