Росія намагається з честю вийти з конфлікту на Донбасі. Білоруські миротворці для цього ідеально підходять – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Українській владі, як і російській, в не вигідні миротворчі сили ООН на Донбасі в повному розумінні слова. По тій причині, що на поверхню може виплисти безліч доказів як державної зради так і військових злочинів.

Чотири роки бойових дій на півдні України та економічні санкції добряче виснажили Росію. До того ж доводиться утримувати військовий контингент в Сирії та допомагати цій країні озброєнням. Тому нині Росія намагається з честю вийти з конфлікту на Донбасі. І хоче це зробити шляхом введення миротворчого контингенту дружніх їй держав – в першу чергу по Союзу незалежних держав.

Білоруські миротворці годяться для цієї справи ідеально – білоруська військова система в значній мірі підконтрольна російській. Не варто буде дивуватися, коли своє бажання прийняти участь в миротворчій місії заявить Казахстан, Вірменія чи Узбекистан.

Моделюючи ситуацію, можна прогнозувати й «залучення» миротворців з Туреччини, Венесуели, Китаю, Індії та Куби. В такий спосіб може утворитися «коаліція противаги» - своєрідний таран, яким Росія намагатиметься пробити стіну економічної та політичної блокади та повернути втрачені позиції».

Леся, 08.02.2018 14:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини