Боротьба за булаву? Є сумніви, що соратникам Саакашвілі вдасться не пересваритися між собою – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі нині в подвійному екзині - перебуває у вигнанні як поза межами своєї батьківщини Грузії так і України. Керувати в такий спосіб опозиційним рухом йому буде проблематично. В той же час є певні сумніви, що його соратникам вдасться «не пересваритися» між собою. Ймовірно слід очікувати боротьби за булаву та «засвітки» нового лідера чи кількох. Видворивши Саакашвілі за межі України, Порошенко сподівається послабити його вплив на ситуацію та взяти її під власний контроль. Можливо, майбутній лідер «опозиції» може бути насаджений саме адміністрацією президента.

Історія норовить повторитися, як це було у свій час з ОУН та УПА, коли мали місце тертя між Бандерою, Ребетом, Матлою, Мельником та Бульбою-Боровцем в 1940-50 роках.

Останнім часом український політикум знаходиться в своєрідному інволюційному стані, якому характерно зменшення політичної активності. Владі вдалося в значній мірі «погасити» опозиційні течії та виграти час на закріплення власних позицій.

Значна частина українців не схвально ставиться до Міхо Саакашвілі, інші не довіряють Юлії Тимошенко. Саме це дає можливість Петру Порошенку балансувати та утримувати владу останні 2 роки – роздробивши опозицію на дрібні табори та «прикупивши» лідерів окремих політсил, він пробує розкручувати маховик майбутніх виборів в потрібному напрямі.

Акції Руху нових сил відбувалися в інформаційній блокаді – більшість провідних ЗМІ виконували вказівку та приділяли їх висвітленню мінімум уваги. По цій причині прихильникам Саакашвілі не вдалося підняти хвилю протесту до своєрідного рівня «критичної маси».

Леся, 14.02.2018 10:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини