Олександр Максимович Сич: ОУН на чолі з Євгеном Коновальцем – це потужна бойова сила української нації

21 жовтня 2012 року у Івано-Франківську відкрито пам’ятник провіднику ОУН Євгенові Коновальцю. Його спорудження стало можливим завдяки ініціативі та підтримці фракції ВО «Свобода» у міській раді.

На відкритті пам’ятника виступили голова Івано-Франківської обласної ради, очільник обласної організації ВО «Свобода», єдиний кандидат від опозиції Олександр Максимович Сич та голова Крайового братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський.

Олександр Максимович Сич вітаючи присутніх зі знаменною, наголосив, Євген Коновалець вніс неоціненний вклад в історію України і зокрема Організації Українських Націоналістів. «Величезний організаційний феномен і талант Євгена Коновальця дозволив об’єднати в одній ОУН розрізнені націоналістичні сили з різними людьми: західниками і східняками, емігрантами, і тими, що працювали в підпіллі. Силою свого організаційного хисту він об’єднав їх в один кулак. І цей кулак ввійшов в історію української держави, як та потужна бойова сила української нації» - підкреслив Олександр Сич. 

За словами лідера обласної організації ВО «Свобода», радянська влада знала, яку небезпеку для них становить Євген Коновалець, і тому знищила його.  Олександр Максимович висловив переконання, що на такі постаті, як Євген Коновалець потрібно рівнятися, а сьогодні, як і в часи Євгена Коновальця Україна потребує єднання націоналістичних сил.

В свою чергу голова Крайового братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський  у своєму виступі зауважив, що Москва знову включила масову пропаганду, що України не повинно бути як самостійної держави. Не оминув повстанець і тему майбутніх парламентських виборів.

«Не вірте тим, хто вкрав у вас, а тепер вам же дає. А обирайте тих, у кого в жилах тече чиста, українська правда. Прийдіть у неділю на дільниці і оберіть 11 номер – це номер націоналістів, а по нашому окрузі підтримайте голову обласної ради Олександра Максимовича Сича, який має стати нашим депутатом. Бо тоді буде незалежна, соборна, Україна, без комуни і зрад», - закликав Фотій Володимирський. 

Леся, 23.10.2012 10:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини