Віце-губернатор Прикарпатя Плавюк проти червоно-чорного прапора

5 липня свободівці заблокували головний адміністративний будинок Прикарпаття, а на балконі над входом до облдержадміністрації вивісили поряд з державним червоно-чорний прапор ОУН–УПА.

Такі дії депутатів-свободівців були спрямовані на збір підписів за скасування результатів голосування у Верховній Раді ганебного «мовного» закону, а кожен, хто хотів потрапити на своє робоче місце, мусив підтримати вимоги організаторів, залишивши свій підпис на підтримку української мови як єдиної державної в Україні. Це стосувалося тільки чиновників найнижчої ланки, а керівництво облдержадміністрації та начальників управлінь не допустили на роботу як представників окупаційної влади.

Сьогодні заступник голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради, координатор мобілізаційної кампанії Прикарпаття Василь Попович повідомив, що до нього звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк з вимогою негайно зняти червоно-чорний прапор над входом в ОДА.

«До мене звернувся колишній «кучмівський» начальник міліції багатьох областей України, а тепер представник окупаційної влади на Прикарпатті Василь Плавюк і вимагав негайно зняти червоно-чорний прапор, інакше він сам це зробить. Ми не хотіли, аби прапор ОУН-УПА (до речі, кольори якого присутні й на прапорі Івано-Франківської області) з адмінбудівлі знімали за наказом людини, яка представляє чинну антиукраїнську за духом владу. Проте не встигли наші свободівці й прийти до «білого дому», як прапора вже там не було. Отож, ми вимагаємо від віце-губернатора Василя Плавюка віддати червоно-чорний прапор, який належить не йому, а Івано-Франківській обласній організації ВО «Свобода», - заявив Василь Попович.

Леся, 09.07.2012 16:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини