Якщо пригадати, що Марцінків на виборах переміг Насалика, то починає вимальовуватися «мозаїка» - журналіст про страйк

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«В даний час, бізнес на «газу» займає 4-5 місце в рейтингу найбільш дохідних в Україні – після грального бізнесу, проституції, наркоторгівлі та торгівлі зброєю, та, можливо, махінацій з нерухомістю.

Чи варто йти на конфронтацію органам місцевого самоврядування з постачальниками газу? Зрозуміло, що таке протистояння, особливо в зимовий період, не є розумним кроком. В той же час, воно несе своєрідні «підводні течії». Саме одна з них, грозить «зафонтанувати» нині в Івано-Франківську. Варто погодитися, що міського голову Руслана Марцінківа таки добряче «допекли», якщо він готовий підняти громаду на страйк проти «газовиків». Велика вірогідність того, що виконавча влада вирішила похитати позиції самовпевненого мера –«свободівця».

Побутує думка, що реалізація газу підприємствам на населенню по Україні розподілена між групою так званих газових трейдерів. В цій системі обертаються значні кошти – зрозуміло, що вона, система тобто, робить все для захисту власних інтересів, політичних в тому числі. Якщо пригадати, що Руслан Марцінків переміг у виборах теперішнього міністра палива та енергетики Ігоря Насалика – мозаїка «протистояння» починає викладатися в повній красі…»

Нагадаємо, у понеділок, 19 лютого, керівники «Івано-Франківськгазу» повідомили, що якщо теплокомуненерго і СТЕК не розрахуються із боргами, то 22 лютого, вони обмежать подачу газу в котельні.

Міський голова Руслан Марцінків звинуватив Кабмін у бездіяльності і доручив профспілкам опрацювати можливість страйку, якщо у котельні обмежать постачання газу.


Леся, 21.02.2018 10:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини