«Національні дружини» про конфлікт у Микуличині: Побратиму пробили биткою голову та щоку, вибили декілька зубів

Місцеві жителі села Микуличин, які втомилися від постійних вирубок – повідомили активістів, що працівники тутешнього лісгоспу вже давно втратили будь-який страх та совість, адже, почали нищити рубками Карпатський національний природний парк (так як територія лісгоспу межує з парком. І зникнення декількох десятків гектарів ніхто не помітить), про це у Фейсбуці пише речник «Національних дружин» Ігор Вдовін.

«Ми вирушили до місць вирубок. Підняли коптер – пересвідчилися вирубки є. І тут почалося – поліцейські, слідчо-оперативна група, лісники, мисливствознавець району, синьолобі місцеві, сільська лісова мафія та інший цікавий контингент. Причина конфлікту – у побратимів із собою була зброя. Але з дозволами і офіційно зареєстрована. Та місцеві почали «качати» на те, що ми знаходимось на території Національного парку зі зброєю. Власне хочемо браконьєрити. Окей. Але ж набої у нас гумові і жодного пострілу не було здійснено. А ось у відповідь на питання: то ж чому в Національному парку йдуть вирубки – зацікавлені особи почали «екати», «нукати» і розповідати про стиглість лісу і коли його треба прибирати. Байка стара, як світ, котру знає кожен лісничий», - пише Вдовін.

За його словами, держслужбовець із зарплатнею розміром 4800 приїхав на місце інциденту на джипі Nissan Juke, який коштує близько 20 000$. А зареєстрований автомобіль, на його дружину.

«Але кульмінацією подій став наш наступний візит у цей масив. Місцеві лісові царьки організували підконтрольних собі лісорубів, зацікавлених місцевих, спілку АТОшників на власній прикормці, щоб увесь цей рух розібрався зі злісними порушниками спокою місцевих лісових браконьєрів. Близько 10 годин в блокаді на дорозі. Погрози спалити машини, бити нас до непритомності, прямі погрози вбивстом. І це все прямо перед поліцейськими, які сказали, що нічого не чують», - пише Вдовін.

За його словами, із настанням сутінок місцеві відверто почали провокувати представників «Національних дружин» на бійку.

«Прокльони і матюки в наш бік, штовханина, намагання зірвати шеврони. Та ми розуміли для чого це все. Аби потім і звинувати нас у нападі на селян. Проте, першими напали саме вони. Одному з наших бійців в одній з штовханин було пробити биткою голову, вибито декілька зубів та пробита щока. А хлопець після того як прийшов до тями декілька разів говорив,що взагалі не пам’ятає, як прибув на місце події. Але поліцейські змовчали і цього разу. В подальшому, на місце приїхала внутрішня охорона Буковелю (такий собі силовий блок), з’явились «сині» місцеві і все почалося наново. Транспорт, на якому ми приїхали неодноразово хотіли перекинути. Але завдяки грамотним діям наших бійців цього не сталося. На місце прибув заступник начальник місцевої поліції…і, начебто, градус конфлікту стих», - пише Вдовін.

Проте, каже речник «Національних дружин», все продовжилося у Яремчанському райвідділку.

«Півночі нас допитували і намагались пришити бодай-якусь статтю. Це було зробити вкрай важко. Адже, ми нічого не порушували і гне вчиняли жодних протиправних дій. А на питання: чого ми тут? Відповідь від слідчих була одна: «ти мені тут поумнічай, зараз один дзвінок і всі місцеві знову тут. І ви вже точно нікуди не поїдете». Та й апогеєм спілкування з правоохоронцями стало викрадення з нашого автомобілю мого професійного обладнання: карти пам’яті з камери. Саме тієї, де була зафіксована бездіяльність поліції та погрози ділків. Відповідь на прохання повернути: зібрати знову місцевих? Відповідь на це: до зустрічі в прокуратурі, пане слідчий!» - написав Вдовін.

За його словами, подібна реакція на діяльність активістів ще раз доводить пов’язаність владних структур на всіх рівнях щодо питання вирубок українських лісів.

«Невдовзі будуть названі імена усіх зацікавлених осіб з боку лісової мафії та тих, хто дахує нелегальні вирубки в туристичному серці Карпат», - додав Вдовін.

Нагадаємо, депутат Андрій Марійчин повідомив про те, що у Микуличин приїхали із Харкова і інших міст України «Національні дружини», начебто захищати Карпати від незаконної вирубки лісів. За його словами, активісти мали при собі незареєстровану зброю.

У «Національних дружинах» заявили, що у Микуличині зіткнулися із «зміїним кублом» і лісовою мафією, яка одразу повстала проти активістів.

Разом з тим, місцеві ветерани АТО стали на захист громади і виступили проти «Націоанльних дружин». Ті в свою чергу заявили, що «лісова мафія» купила як простих мешканців, так і ветеранів АТО.

Леся, 23.02.2018 10:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини