Як на Поліссі із бурштином. Лісова мафія купила селян та місцевих ветеранів АТО – «Національні дружини»

 «Мій дід різав цей ліс, батько різав цей ліс, я ріжу, і діти різатимуть», – такими словами зустріли бійців «Національних Дружин» жителі села Микуличин, які аж ніяк не хочуть полишати свого ремесла незаконних вирубок, про це говориться у повідомленні прес-служби «Національних дружин» у Фейсбуці.

Там відзначають, що 16 лютого, у Микуличин прибула перша група бійців НД, аби допомогти місцевому населенню зберегти зелені легені Карпат. Усі вони, без винятку, – учасники АТО.

«Проте місцеві браконьєри та "чорні лісоруби" завдяки своєму фінансовому впливу у регіоні змогли купити як микулинецьких атошників і так званих активістів. Нічого не нагадує? Ідентична ситуація наразі є і на Поліссі, де нелегальні старателі-бурштнинщики, знищують не тільки унікальні земельні покриви, а й гектарами викорчовують ліс», - сказано у повідомленні.

У повідомлені прес-служби сказано, що карпатська лісова мафія змогла купити тих, кому дістаються крихти від тих обсягів, якими володіють нечисті на руку ділки.

«Тому "обурення" селян було нічим іншим, як добре зрежисованою та проплаченою акцією. І ті, хто її затіяв, – лише зграя браконьєрів та бариг, які плювати хотіли на долю української природи. Так як у цій місцевості лише 7% населення живе завдяки вирубці, усе інше – туризм. Але туристи не поїдуть дивитися на лисі гори. Проте лісових браконьєрів це мало хвилює. Їхній принцип – після нас хоч повінь, які в Карпатах і Закарпатті стають вже звичним явищем кожної весни. Але ті, хто нещадно рубає ліс, про це не думають. Адже завжди можуть сховатися від стихійного лиха у своїх маєтках і палацах. А що буде зі звичайним людом – їм байдуже», - сказано у повідомленні.

У «Національних дружинах» відзначають, що продовжать боротьбу за майбутнє українських лісів.

«Саме за участю деяких представників влади і відбувається знищення лісу, і ми обов’язково доберемось до них. Ми розуміємо, чому селяни змушені знищувати ліс і виживати на подачки від місцевих ділків, але це не привід так ставитись до власної землі. Боротьба за збереження наших лісів триває», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, депутат Андрій Марійчин повідомив про те, що у Микуличин приїхали із Харкова і інших міст України «Національні дружини», начебто захищати Карпати він незаконної вирубки лісів. За його словами, активісти мали при собі незареєстровану зброю.

У «Національних дружинах» заявили, що у Микуличині зіткнулися із «зміїним кублом» і лісовою мафією, яка одразу повстала проти активістів.

Разом з тим, місцеві ветерани АТО стали на захист громади і виступили проти «Націоанльних дружин».


Леся, 18.02.2018 12:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини