Попали в зміїне кубло. «Національні дружини» розповіли, як їх роботу блокували представники лісової мафії

Вчора, 16 лютого, відбувся перший акт так званої «Операції ліс», в ході якої «Національні дружини» виїхали на місце незаконної вирубки дерев поблизу села Микуличин. Разом із Нацдружинниками на місце прибули представники екологічної інспекції для спільного моніторингу ситуації, з місцевими активістами також було домовлено про співпрацю в даних питаннях. Про це у Фейсбуці пише представник «Національних дружин» Станіслав Матвіїв.

«По приїзду НД на місце подій, туди почали підтягуватися місцеві, котрі служать лісовій мафії. Поки їх не було багато, вони провокували бійців НД словесно, але згодом підтягнули свої автівки та лісовози і заблокували транспорт Нацдружинників. Згодом туди ж почали підтягуватися озброєні люди, які (згідно з їхніх слів) охороняють дане місце. Частина із них були п'яними. Коли на місце зібралося близько трьох сотень осіб, місцеве озброєне бидло спробувало вдарити одного із наших хлопців, одначе отримало відсіч. На жаль, представники правоохоронних органів, які були на місці, виявилися на стороні лісових браконьєрів (найімовірніше - вони їх і покривають)», - повідомляє Матвіїв.

За його словами, у правоохоронців не було претензій  до озброєних невідомих, які блокували і провокували активістів, натомість активістів Національних Дружин почали затримувати.

«Було пошкоджено деякі автівки активістів, пробиті шини. Фактично, хлопці потрапили у справжнє зміїне кубло, пов'язане круговою порукою. Смішно й те, що місцеві щиро вважають себе правими, адже "ми так заробляємо", і взагалі "хай син Порошенка по закону живе, я буду рубати і продавати деревину доти, доки нічого не залишиться, а потім щось придумаю», - написав Матвіїв.

Окрім того, він звинуватив депутата Івано-Франківської обласної ради Андрія Марійчина в том, що він покриває лісову мафію.

«Ця людина кидалася на хлопців із Національних дружин та погрожувала їм.  До речі, про місцеву поліцію: карти пам'яті із камери, якою Нацдружинники фіксували всі порушення і погрози, були вилучені. Чи вдасться їх повернути і чому поліція взагалі їх вилучила - не коментували.  Активістів із відділку відпустили пізно вночі, легальну особисту зброю та засоби самооборони вилучили», - пише активіст.

Нагадаємо, депутат Андрій Марійчин повідомив про те, що у Микуличин приїхали із Харкова і інших міст України «Національні дружини», начебто захищати Карпати він незаконної вирубки лісів. За його словами, активісти мали при собі незареєстровану зброю.


 

 

Леся, 17.02.2018 15:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини