«Національні дружини» тероризують карпатський регіон і залякують жителів – регіональна спілка ветеранів АТО

У п’ятницю, 16 лютого, силами місцевої громади, самообороною Микуличина,  силами ветеранів АТО та працівників поліції були затримані «до зубів озброєні молодики в одностройній камуфляжній формі , які називають себе «Національна Дружина», про це говориться у заяві «Яремчанської регіональної спілки ветеранів АТО.

 «Дане піонерське угруповання третій день тероризує туристичний карпатський регіон,залякує людей, дітей, протидіє роботі підприємців. Спортивної зовнішності молодики з Франківська, Львова, Харкова, без належних їм повноважень та повідомлень у місцеві правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування, а втретє приїхали в Яремчанський регіон з метою «наведення порядку», - сказано у заяві.

У спілці вважають, що  згуртоване, озброєне, войовниче угрупування, з ознаками добротного фінансування, просто прикривається «доброю ідеєю».

«Ми, як захисники, давали клятву на вірність Українському народові і будемо її дотримуватися, і стояти на захисті інтересів свого народу, народу, який кормив і кормить свою армію, і захищати Вас, від таких непроханих гостей, які за кошти олігархів гастролюють і лякають простих Українців», - сказано у заяві.

Нагадаємо, депутат Андрій Марійчин повідомив про те, що у Микуличин приїхали із Харкова і інших міст України «Національні дружини», начебто захищати Карпати він незаконної вирубки лісів. За його словами, активісти мали при собі незареєстровану зброю.

У «Національних дружинах» заявили, що у Микуличині зіткнулися із «зміїним кублом» і лісовою мафією, яка одразу повстала проти активістів.

Леся, 18.02.2018 11:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини