Допоможімо Карітасу творити милосердя для важкохворих людей!

Люди з обмеженими можливостями, важкохворі, інваліди, одинокі, немічні. Хто вони? Де вони? А вони зовсім поруч, відкинуті суспільством, державою, іноді навіть рідними. Чому такі жорстокі реалії нашого сьогодення? Адже в таких людей є дуже велика потреба у забезпеченні нормальних умов життя, побуту, забезпечення засобами щоденного догляду, ліками. Чи, може, вони за своє життя не заслужили навіть один раз вдень поїсти теплої їжі?

Вже багато років поспіль Карітас не залишає у біді літніх людей, які потребують постійної або тимчасової сторонньої допомоги. Щоденно допомагати цим людям, проявляти співчуття та милосердя, робити добро, піклуватися про них та про їхніх близьких – основне завдання програми «Опіки на дому», яка, починаючи з 2002 року, реалізується на базі медико-соціального підрозділу  «Домашня опіка». З 2012 року до числа набувачів допомоги  доєднались  онкологічно  хворі,  а також  хворі з важкою формою ниркової  та  серцевої  недостатності,  неврологічними  патологіями. Загалом  Карітас сприяє  покращенню якості життя та, по можливості, здоров'я для 276 важкохворих, малозабезпечених, немічних, самотніх людей, більшість з яких похилого віку.

В Карітасі  організована робота  виїздної мобільної  бригади,  яка  здійснює патронаж для невиліковно хворих на дому, полегшуючи рідним проблеми догляду. Мобільна бригада у складі лікаря соціального працівника, а також психолога або духівника відвідує підопічних двічі на тиждень. Хворого оглядають та надають допомогу  в  залежності  від його стану здоров'я на момент приїзду, а також  навчають  та  допомагають  родичам  як правильно доглядати за хворим, надають психологічну підтримку та консультації.

Весь цей час соціальні та медичні працівники Карітасу відвідують  підопічних вдома, де  надають цілий комплекс як медичних, так і соціальних послуг, а також послуг догляду за тілом хворого. Особлива увага  працівниками  приділяється навчанню родичів, волонтерів, доглядальників  основам домашнього догляду під час індивідуального спілкування, індивідуальних чи групових тренінгових занять. Працівники Карітасу демонструють навики догляду та використання засобів реабілітації, пропонують практичні вправи для кращого засвоєння інформації, розповсюджують тематичні матеріали тощо.  Консультації та навчання надаються як в Карітасі, так і вдома у підопічного, в медичному чи соціальному закладі, в приміщенні організації-партнера, а також по-телефону.

Підопічні Карітасу  також можуть  отримати медикаменти згідно рецептів лікаря проекту  та  лікуючого дільничого лікаря; за  потребою забезпечуються засобами догляду (підгузники, одноразові  пеленки, калоприймачі, тест-смужки для проведення  глюкометрії). Також  можуть скористатись послугою тимчасового користування  медичного, реабілітаційного обладнання,   протипролежневих матраців, подушок, туалетних  стільців, опорно-рухових апаратів та інше.

Діяльність  медико соціального підрозділу «Домашня опіка» БФ „Карітас Івано-Франківськ УГКЦ“ здійснюється завдяки реалізації проектів «Програма  допомоги вдома (Домашня опіка) для людей похилого віку в Україні» (Карітас Німеччини та німецький фондEVZ «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»),  «Паліативна    допомога    в  Івано-Франківську» ( Карітас Архієпархії   Відень) та  «Надання   адресної   допомоги   у вигляді медикаментів  для  набувачів  медико-соціального підрозділу «Домашня опіка» (Карітас Єпархії Трір).

29 листопада 2013 року БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» долучився до всеукраїнської акції «Добре бути добрим. Допомагайте нам творити діла милосердя!» в рамках якої  відбулось розповсюдження інформаційних брошур про можливості отримання допомоги. 

Усім, одиноким важковорим та малозабезпеченим жителям міста, кому необхідна медико –соціальна  допомога з  догляду вдома,  послуги виїздної  мобільної бригади  для онкохворих та послуги  прання просимо звертатись до Карітасу за адресою вул. Крихівецька, 102, с. Крихівці, м. Івано-Франківськ, або за телефоном 77-99-89. Контактна особа Іванна Дмитрук.

Для продовження роботи з домашнього догляду Карітас потребує сьогодні  Вашої підтримки.  Ваші доброчинні пожертви, які допоможуть нам допомогти багатьом людям в потребі, Ви можете перерахувати  на розрахунковий рахунок БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»:

р/р 2600603250617

ПАТ «Кредобанк»

МФО 325365

код 13652164

Призначення платежу «Благодійна пожертва на Статутну діяльність»

 

Леся, 03.12.2013 11:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини