Держслужбовців Прикарпаття вчили допомагати жертвам торгівлі людьми та протидіяти злочину

21 листопада БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»  спільно  з департаментом освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту ІФОДА провів  мультидисциплінарний тренінг для держслужбовців  обласних та районних державних адміністрацій на тему «Протидія торгівлі людьми, виявлення постраждалих і робота з ними». 

Проведений тренінг сприяв активізації роботи місцевої влади та громади щодо протидії торгівлі людьми на Прикарпатті. Держслужбовці ознайомилися   з нормативно-правовою базою  з протидії торгівлі людьми в Україні, визначили поняття торгівлі людьми, причини та наслідки  цього злочину. Вчилися виявляти відмінності  між торгівлею людьми та незаконною міграцією. Тренінг  спрямований на підвищення обізнаності спеціалістів структурних підрозділів РДА та виконкомів міських рад міст обласного значення, до повноважень яких належить питання протидії торгівлі людьми.

Учасники тренінгу ознайомились з  процесом ідентифікації   осіб, які постраждали від торгівлі людьми. З метою підвищення   ролі  державних структур у ідентифікації та наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, держслужбовці вивчали   процедуру  встановлення  статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Під час практичних вправ  спеціалісти аналізували конкретні життєві випадки, виробляли навички  роботи зі звітними документами.

Захід відбувся в рамках проекту  «Розвиток в Україні мережі Консультативних центрів з попередження торгівлі людьми  та допомоги постраждалим», який реалізується БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

Леся, 26.11.2013 10:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини