Карітас розпочинає проект з наданя правової освіти для підлітків

Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» у своїй роботі приділяє велику увагу правовій освіті серед дітей та молоді, організовуючи різноманітні заходи, які спрямовані на забезпечення дотримання захисту прав дітей, соціальної підтримки дітей та їхніх родин. Щоб забезпечити дотримання прав дитини в діяльності суспільних інституцій впродовж  вересня – грудня 2013 року Карітас спільно зі Службою у справах дітей виконавчого комітету реалізує проект «Кожна дитина має право на піклування батьків, громадськості, держави».

Цей проекту направлений на підвищення правової компетентності дитей, особливо тих, які опинилися у складних життєвих обставинах. Завданням Проекту є підвищення правової освіти педагогічних працівників в галузі сучасної концепції прав людини та дитини, ознайомлення підлітків з основами чинного законодавства в частині забезпечення прав дітей та механізмів їх реалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей дітей, формування практичних навичок виходу з кризових ситуацій.

«Завдяки участі у проекті, ми навчимо дітей відстоювати право на висловлювання своїх думок, що сприятиме розвитку у дітей навичок сприйняття вмотивованих рішень. Проект передбачає на базі 5 підліткових клубів  організувати  заходи, спрямовані на підвищення рівня  правової обізнаності підлітків“, - розповіла координатор проекту Леся Дорош.  До інформаційно – просвітницької  діяльності планується залучити 125 дітей віком від 14 до 16 років.

Щоб перетворити дітей з пасивних спостерігачів та слухачів у  соціально–активних  молодих людей,  у рамках проекту будуть проводитись різноманітні  просвітницькі заходи з використанням інтерактивних методик: правового турніру, квесту та конкурсу соціальної реклами, а також відбудуться тренінги на правову тематику.

Проект реалізується за підтримки фундації „Люди в потребі” м. Трір (Німеччина)

Леся, 03.10.2013 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини