«Роланд» вийшов у лідери західноукраїнської першості

Після тривалої перерви та завершення чемпіонату України з регбі-7 відновились ігри першості Західної України з регбі,  учасниками якої є команди РК »Рівне», «Терен» з Тернополя, львівська команда «Спартак-Верховина» та «Роланд» Івано-Франківськ.  

Чергова гра відбулась у неділю в Івано-Франківську. На стадіоні ім..Героїв-пожежних місцевий «Роланд» приймав команду «Терен». Фаворитом гри, без сумніву, була місцева команда, яка у червні у Тернополі перемогла господарів з рахунком 64:8.

З перших хвилин гра носила позиційний характер з незначною територіальною перевагою господарів. Тільки на восьмій хвилині нестандартні індивідуальні дії півзахисника сутички «Роланда» Романа Батога дозволили господарям почати накопичення своєї  очкової переваги. До перерви прикарпатські регбісти відзначились ще тричі. Колективні зусилля у «заліковці» тернополян успішно завершували Тарас Ткачук, Віталій Кузнєцов і Павло Калитка. Останній, крім того, двічі влучно пробив «реалізації». У відповідь гості зуміли відповісти одним влучним ударом із штрафного. 24:3 – рахунок, з яким команди пішли на перерву.

Сюжет другого тайму нічим не відрізнявся від першого. Гравці Івано-Франківська  впевнено володіли ініціативою і цілком закономірними були чергові «спроби» у виконанні Романа Копаниці, Віталія Кузнєцова та два «постріли» П.Калитки з «реалізації». Відзначились у другому таймі і гості – складний у технічному виконанні дроп-гол ( влучний удар по воротах після удару з відскоку у відкритій грі ) вдався капітану команди Володимиру Крутовському.

Перемога 38:6 вивела команду «Роланд» на перше місце у турнірі. Франківчанам залишилось провести дві гри з рівненськими регбістами. Коли вони відбудуться і чи відбудуться взагалі – поки що не відомо. Причина ? …

Для команди «Роланд» ця гра була доброю репетицією перед участю у міжнародному Кубку Франциска Скорини, який відбудеться 2-3 листопада у Мінську, де , крім наших земляків, візьмуть  участь команди з Мінська, Санкт-Петербурга та Великого Новгорода.

Леся, 14.10.2013 09:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини