«Роланд» - чемпіон України з регбі-7

28 вересня на київському стадіоні «Спартак» відбувся фінальний тур чемпіонату України з регбі-7 серед команд вищої ліги.

Дванадцяти учасникам фіналу, які визначились після проведених регіональних турнірів, належало пройти складний шлях вирішального етапу чемпіонату.

Спочатку всі команди були поділені на чотири групи по три команди. Івано-франківському «Роланду» жереб у суперники визначив команду, яка ще минулого року виступала у  Суперлізі, Тех-А-С з Харкова та молоду команду «Юніор» - ОДЮСШ Рівне. Гра при карпатців з харківськими регбістами проходила у рівній боротьбі і на дві «спроби» суперника наші гравці відповіли результативними атаками, які завершували Андрій Бережний і Степан Боніковський. А долю гри на користь суперників вирішив один результативний удар з «реалізації» - 10:12. Гра з рівнянами пройшла за повної переваги команди «Роланд». Про це свідчить і результат 50:0. У чужому «заліковому полі» відзначились сім (!) гравців «Роланда».  

Зайнявши друге місце у своїй групі, «Роланду» за вихід у чвертьфінал довелось провести додаткову гру з третьою командою іншої групи феодосійським «Морем». Взявши під свій контроль гру і заощаджуючи сили для наступних важливих поєдинків, франківчани завершили гру на свою користь 12:7. «Спроби» здійснили  А. Бережний  і Віталій Кузнєцов, який до того ж влучно пробив одну «реалізацію».

Наступною командою на шляху «Роланда» стала львівська «Спартак-Верховина». Ці команди  добре знають одна іншу. Вони зустрічались на зональному турнірі у червні і тоді сильнішими були львів”яни. Звітна гра, як і очікувалось, пройшла у безкомпромісній боротьбі з численними силовими протистояннями. Лише по одному разу команди відзначались результативними атаками. У франківчан відзначився  А. Бережний, а влучний удар з «реалізації» В.Кузнєцова дав право його команді продовжити боротьбу за медалі.

Турнірна сітка у півфіналі знову звела «Роланд» з  Тех-А-Сом. Зробивши висновки з першої гри, франківчани  не залишили шансів своїм суперникам отримати перемогу, повністю володіючи територіальною перевагою і самовіддано граючи у захисті. Результатом постійного тиску стали дві «спроби» Павла Калитки і В.Кузнєцова. Перемога 10:0 дала право «Роланду» зіграти у вирішальній грі.

У іншій півфінальній грі одеська «Академія» перемогла харківську УІПА з рахунком 14:5.

Фінал  чемпіонату України серед команд вищої ліги 2013 року «Роланд» - «Академія» став повторенням криворізького першолігового фіналу 2010 року, у якому перемогли франківчани.

Сильнішими і на цей раз були наші земляки. Незважаючи на те, що «Роланд» грав уже шосту гру за день («Академія» - п’яту, оскільки в групі зайняла перше місце), здається, хлопці забули про втому, про пошкодження, а настрій на гру був найвищий. Дві прекрасні у технічному виконанні передачі С.Боніковського на крайнього захисника Олега Якимовича дали останньому можливість проявити свої швидкісні якості і стати героєм фіналу. Обидві «спроби» із складних положень реалізував В.Кузнєцов. Одесити, здійснивши дві «спроби», не зуміли їх реалізувати. Рахунок 14:10 приніс перемогу «Роланду», а разом з тим і звання чемпіона України серед команд вищої ліги.

Чемпіонами України у складі «Роланда» стали: капітан команди В.Кузнєцов ( здобув 22 очки), А.Бережний ( 25 очок), С.Боніковський ( 12 очок), І.Рекечук ( 10 очок), О.Якимович ( 10 очок),  П.Калитка ( 5 очок), І Бекеша  ( 5 очок), Р.Батіг ( 5 очок), О.Селепій ( 5 очок), Т.Ткачук,  Р.Копаниця, Н.Карач. 

Леся, 30.09.2013 11:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини